Evo što je u Slavoniji jeo Britanac koji je tamošnju hranu opisao kao čudnu

Foto: Shutterstock

BRITANAC Paul Bradbury, direktor Total Croatia Newsa i autor knjige Croatia: A Survival Kit for Foreigners, živi u Hrvatskoj više od 20 godina, a sada je na svom YouTube kanalu objavio šaljivi video u kojem je nabrojao 25 točaka u kojima opisuje zašto nikada ne biste trebali posjetiti kontinentalnu Hrvatsku.

Između razloga kao što su zaleđeni slapovi na Plitvicama preko zime, borbe s pijetlovima, smiješna imena gradova i tamburaši koji sviraju i pjevaju cijelu noć, našlo se par vezanih uz hranu i piće.

"Puno čudne hrane"

Imaju razne vrste čudne hrane, govori i objašnjava kako je Slavonija posebno orijentirana na meso. I ništa se ne baca, dodaje. Najviše su mu se u Slavoniji, od jela koja je probao, svidjeli ražnjići od kozjeg mozga. Bilo mu je teško prihvatiti što jede, no oduševio se okusom.

Apsolutni kralj pića u kontinentalnoj Hrvatskoj je po ovom Britancu gemišt, a začudilo ga je i koliko se pije rakija, uvijek i svugdje. Naveo je i kako postoji puno tržnica i ljudi vrlo često kupuju svježe voće i povrće, a vino je opisao kao predobro da bi se pilo na običnim svadbama.

Nemoguće je iz Slavonije otići gladan, zaključio je na kraju. Ako vas zanima svih 25 razloga potanko objašnjenih, možete ih saznati u videu ispod.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.