Evo koliko košta večera u špilji staroj 25 tisuća godina na Baliju

Foto: Instagram/The Cave Bali

BALI je najpoznatiji po svojim predivnim plažama, a za one željne jedinstvenog iskustva, Bali krije i jednu špilju koja je pretvorena u restoran, a sada je hit na društvenim mrežama.

Riječ je o restoranu The Cave by Chef Ryan Clift, ekskluzivnom podzemnom restoranu s 22 sjedeća mjesta koji u ponudi ima menije od sedam ili deset sljedova chefa Ryana Clifta, uz bogat izbor vina i koktela.

Špilja stara 25 tisuća godina

Restoran je smješten u špilji za koju se procjenjuje da je stara čak 25 tisuća godina, a otkrivena je 2013. godine tijekom izgradnje vile. Ova očuvana prirodna špilja sada pruža jedinstveno iskustvo objedovanja, a ovdje sjedite okruženi stalaktitima, uz mogućnost da špilju i obiđete, pri čemu dobijete sigurnosne kacige.

@maria.sholohova I paid HOW MUCH to eat in a Chef restaurant in a cave🕯️Bali most luxurious fine dining experience #thecavebali #balirestaurant #finedining #bali #theedgebali #restaurantreview ♬ original sound - Maria Sholohova

Mnogi tvrde da je ovo ujedno i najskuplji restoran na Baliju (a Bali je inače poznat po pristupačnim cijenama), a chef ovdje sam donosi jela za stol. Između obroka špilju možete i obići i fotografirati ju, a restoran je poznat i po svjetlosnim efektima i projekcijama na zidovima špilje.

Cijene između 100 i 240 eura

Cijene jelovnika u ovom se restoranu kreću između 100 i 240 eura - najpovoljniji je meni od sedam sljedova koji košta 100 eura po osobi, a ako u meni želite uključiti i uparivanje vina i koktela, sve zajedno koštat će vas dvostruko više, oko 200 eura.

U ponudi su i meniji od 10 sljedova koji se uglavnom poslužuju za ručak ili za večeru nakon 21 sat. Oni koštaju 130 eura po osobi, a s uparivanjem vina i koktela koštat će vas čak 240 eura po osobi.

@bali_buddies Unbelievable 😱#foryou #fyp #bali #thecave #balirestaurant #restaurant #thecavebali #balifood #tiktok ♬ original sound - Bali Buddies

Ovaj je restoran odlučio otvoriti engleski chef Ryan Clift, koji je od svoje 14. godine učio od nekih od najboljih svjetskih kuhara, poput Marca Pierrea Whitea, a već godinama živi u Aziji. Davne 2008. godine otvorio je Tippling Club u Singapuru, poznat po svojoj progresivnoj, avangardnoj kuhinji i jednako inventivnim koktelima, koji se ubrzo našao na ljestvici 20 najboljih restorana u Aziji, a danas ima i Michelinovu preporuku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.