Evo kako mesne okruglice rade najpoznatiji kuhari na svijetu

Foto: Shutterstock

KAKO mesne okruglice rade najpoznatiji chefovi na svijetu, koje ste nemali broj puta viđali u raznim emisijama, saznajte u nastavku.

Mesne okruglice Jamieja Olivera

Slavni Goli kuhar, koji je svojim zaigranim pristupom mnoge ispred malih ekrana "navukao" na kuhanje, mesne okruglice radi prilično jednostavno - u umaku od rajčice i sa špagetima, na jedan talijansko-britanski način, mogli bismo reći. Recept možete pronaći OVDJE.

Mesne okruglice Nigelle Lawson

Jedna od najgledanijih britanskih chefica ima trik zbog kojeg će mesne okruglice biti još bolje - tajna je u veličini pa ona voli da budu male. Poslužiti ih možete s omiljenom tjesteninom, a recept je OVDJE.

Mesne okruglice Gordona Ramsayja

Chef britkog jezika mesne okruglice dovršava u pećnici, i to je njegova tajna kako da budu mekane, a istovremeno hrskave. Recept možete pronaći OVDJE.

Mesne okruglice Lidije Bastianich

Talijanka, Amerikanka ili Hrvatica, teško je reći s obzirom na nedavne rasprave i Lidijine izjave koje su razbjesnile neke, no ovdje ćemo se pozabaviti samo načinom na koji radi mesne okruglice. Trebat ćete, za početak, tri vrste mesa, a što još, možete saznati OVDJE.

Mesne okruglice Yotama Ottolenghija

Autor najprodavanijih kuharica u mesne okruglice dodaje jedan pomalo neobičan sastojak, a radi se o ricotti. Recept je vrlo prilagodljiv pa Ottolenghi napominje kako crno vino možete izostaviti, isto kao i pire od rajčice. Konačni rezultat neće biti jednako bogatog okusa, ali će i dalje sve zajedno odlično funkcionirati. Recept nađite OVDJE.

Mesne okruglice Marthe Stewart

Martha Stewart je nakon poslovnog kraha i odlaska u zatvor pa dizanja iz pepela postala planetarno popularna. Kako i ne bi kad su njezini recepti bezvremenski. Isto je s mesnim okruglicama, a taj recept je OVDJE.

Mesne okruglice Ine Garten

Američka televizijska kuharica i nekadašnja zaposlenica Bijele kuće, točnije Ureda za upravljanje i budžet, okruglice radi od kombinacije više vrsta mesa, pa čak i krušnih mrvica. Recept možete pronaći OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.