Butković za siromašne: Ovo možda nisu najbolji, ali su najpošteniji burgeri u gradu

Foto: Zvonko Alač

OGORČENI situacijom na sceni razvikanih burgernica, koje odlikuju bezobrazno visoke cijene i male porcije i normativi te odurna snobovska aura, okrenuli smo se onome što ne bi smjelo izdati. Kvartovskim burgerajima. A nema kvartovskije od KSS Burger Onea u Sigetu. Ne smješten, nego stiješnjen na samom kutu velike zgrade u kvartu preko puta Velesajma, srećom je po svemu potpuna suprotnost onima koje smo do sada recenzirali.

Ovo je najminijaturniji ugostiteljski objekt koji smo vidjeli. Površina mu je vjerojatno neznatno veća od burgera u Submarineu ili Burgeraju. Slike svjedoče da je ostava zapremine uskog dvokrilnog ormara dovoljna da udomi tek ploču za pečenje i jednu osobu. Pult na kojem se odlažu naručena jela i pića ionako su u vanjskom dijelu. Naravno da ovako minijaturni objektić, koji samo što ne iscuri iz zgrade na čijem rubu je smješten, dok su burgeri kada ih dobijete praktički na pločniku, nema svoj prostor za konzumaciju.

KSS Burger One tome je ipak doskočio tako da na obostranu korist surađuje s kafićem koji mu je prvi susjed. Na njegovoj terasi možete uz piće iz lokala čekati da vam jelo bude gotovo, ali ga tamo i konzumirati. To smo radosno i uradili tako što smo pive iz kafića sljubili s mesinom iz KSS-a razasutom po raširenim masnim papirima ove neodoljivo ljupke burgerdžinice.

Osim sićušnom površinom i krasnim udaranjem kontre pretencioznim varalicama koje drže proslavljene prodavaonice burgerića, KSS nas je oduševio i time što u ponudi ima samo tri burgera: klasični (57 kuna), zatim sa sirom, kombinacijom gaude i ementalera (61) te onaj s prepečenim hamburgerom ili slaninom (69) te njihove duple varijante koje koštaju 67/72/85 kuna. U cijenu burgera uračunata je porcija pomfrita. Tu su još i ćevapi (55) kuna i to je to. Primijetite cijene, odnosno koliko su niže od onih na isfuranim mjestima. No, to ne znači da KSS radi manje kvalitetne burgere od njih. Upravo suprotno.

Naručili smo klasični i burger sa slaninom te ćevape. Čim smo vidjeli izgled jela i veličinu porcija, znali smo da ovdje nema prevare. Ovo je ono kako bi kiosk s burgerima trebao izgledati. Na jelovniku piše da je normativ 160 grama junetine po burgeru, ali su duplo veći od slidera koje na prethodnom mjestu prodaju kao burgere. KSS Burger One nesumnjivo radi burgere od čiste junetine, ali tu ga, kao i Stari kotač, mjesto s najboljim ćevapima u gradu, poštenje košta toga da mu glavnom proizvodu fali... masti, sočnosti.

No, kamo sreće kada bi svi imali takve probleme. Jako dobra junetina obložena je namazom od milerama, poriluka i kopra te klasičnim umakom od kečapa, majoneze i krastavaca. Unutra su još hrskava iceberg salata i kiseli krastavci. Krumpirići KSS-u nisu samo "besplatni" privjesak jelu. Ukusni su i mekani, a posebnu draž daje im to što su rebrasti.

U Country burger ide sve spomenuto te sirna kombinacija gaude i ementalera, kao i pečeni hamburger. To nije tipična slanina na koju ste navikli u burgerima, pa će možda nekima smetati jer je presvijetla, ali eto još nečega po čemu se KSS Burger One razlikuje od konkurencije. Ćevapi mu također odskaču od standardne ponude tog jela i to prilično. Za početak, ne poslužuje ih s klasičnom, nego narezanom lepinjom i to je mana.

Ne zato što smo klasičari, nego jer će vam tako brzo nestati krušnog dijela ovog jela. Međutim, ćevape koji su osjetno začinjeni i primjereno masni, onda nećete morati jesti same jer je u porciji s njima sjajni kajmak. Nigdje do sada nismo vidjeli ni čuli da je kajmak i to odličan uračunat u cijenu jela. Još jedan veliki plus ćevapima KSS-a ide i zato što uz ćevape ne poslužuje standardni bijeli, nego puno skuplji i ukusniji crveni luk. 

OCJENE
Koliko platiš: Konačno burgeraj normalnih cijena 
Koliko se najedeš: Najedeš se 
Ukupni dojam: U svijetu pretencioznih, bezobrazno skupih, porcijama sićušnih i snobovima krcatih burgeraja, KSS Burger One je ne samo dobrodošla, nego i nužna iznimka. Jedva čekamo doći opet 

POJEDINAČNO
Classic Burger 
Country Burger 
Ćevapi 
Cijene 
Čistoća 
Ljubaznost 

Ostale Butkoviće za siromašne pročitajte OVDJE

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.