Bili smo u novom zagrebačkom kafiću čije su otvorenje mnogi željno iščekivali

Foto: Index

VEĆ SMO najavljivali, a sad je u Zagrebu konačno i otvoren jedan od iščekivanijih kafića posljednjih mjeseci - ChiaCups, kafić i shop u jednom. Otvorili su u subotu, 2. prosinca, a nalaze se na adresi Šenoina 22, na uglu s Palmotićevom. Prostor je podijeljen na dva dijela, prvi odmah na ulazu, gdje su stolovi i šank, i drugi koji nije fizički odijeljen, već tek koju stepenicu povišen i rezerviran za shop, no i ondje ima nekoliko stolova.

Lokal je prigodno ukrašen, pun točkica, dakako, ali i božićnih lampica. Vrlo je simpatičan i pomalo bajkovit. Za nas je, doduše, sve to ipak malo previše romantike, no to je naš "problem" jer prednost uvijek dajemo beer shopovima i mračnijim barovima, što ne znači da ovdje više nikad nećemo popiti kavu.

Isto tako, ne sumnjamo da će ChiaCups privući mnoge, naročito one koji vole okinuti fotke za društvene mreže u lijepom interijeru, u koji je, jasno je, uloženo brdo truda. Uostalom, i danas u dva popodne jedva smo uhvatili slobodan stol.

Platiti možete gotovinom ili karticom, kao gotovo svuda u današnje vrijeme, a kave koštaju od 1.90 do 3.80 eura.

Par riječi o ChiaCupsu

Mali keramički ChiaCups Studio osnovao je kreativan mladi par Filipa Sorko i Antun Ružolčić. Priča o ovim šarmantnim točkastim šalicama započela je prije nekoliko godina kada je Filipa poželjela imati originalne i unikatne šalice za kavu u svojoj kuhinji.

Njezin dečko Antun, akademski kipar, izradio joj je set prvih chia šalica. Nakon što je Filipa objavila šalice na Instagramu, dobili su puno pozitivnih povratnih informacija te su odlučili otvoriti mali keramički studio i svoj hobi pretvoriti u stalni posao.

Svaki ChiaCup je unikatan, ručno izrađen komad, a ChiaCups Studio nalazi se u malom mjestu Tribalj, u 100 godina staroj obiteljskoj kući. Sad u Zagrebu imaju i kafić, u kojem će se moći kupiti njihove popularne šalice, ali i popiti kava iz njih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.