Ana Roš dolazi u Zagreb, na jednu večer preuzet će poznati zagrebački bar

Foto: Landsky/JAZ by Ana Roš

LJUBLJANSKI bistro JAZ by Ana Roš 12. veljače stiže u zagrebački Landsky bar, prenosi Kult plave kamenice. Ana Roš nosi titulu najbolje slovenske chefice, a sredinom listopada 2023. otvorila je svoj novi restoran u centru Ljubljane - imena JAZ (što možemo prevesti kao "ja").

Prvo gostovanje koje spaja hranu i koktele

JAZ od prvoga dana skuplja pohvale i brojne goste iz Hrvatske, ali i inozemstva. Posebnu pažnju posvećuju sezonskim namirnicama, a iz Plave kamenice kuhinju ovog bistroa opisuju kao "progresivnu, ali pristupačnu autorsku kuhinju hedonističkih, zabavnih okusa, otvorenu prema različitim utjecajima".

Na zagrebačkoj će Remizi od 19 sati posluživati hranu uz koktele. Inače, Landsky bar je u Zagreb dovodio niz svjetskih barmena, a ovo je prvi put da organizira gostovanje koje uključuje i hranu - svaki koktel bit će poslužen s malim jelima JAZ bistroa.

Glavni JAZ-ov barmen Mensur Babača za goste će pripremati četiri signature koktela, a uz njih će se posluživati snackovi JAZ-ovog chefa Alexa Iacoviella. Rezervacije su obavezne, a broj mjesta je ograničen.

Hiša Franko - prvi projekt Ane Roš

Da podsjetimo, prvi projekt Ane Roš je Hiša Franko u Kobaridu. Restoran je to koji se temelji na tradiciji lokalnog okruženja - dolini Soče, usred surove prirode. Hiša je smještena u podnožju planina i uz rijeku, a kuhinja se temelji na onome što priroda nudi. Kraj obiluje pastrvama, jelenima, kozama i raznim biljem, pa i takva jela izlaze iz ove kuhinje. Hiša Franko ima tri Michelinove zvjezdice, čime je i Ana Roš postala prva slovenska chefica s tri Michelinove zvjezdice.

"Kuhinja Ane Roš Stojan savršen je odraz njezine snažne, odlučne, otvorene i prijateljske osobnosti", stoji u Michelinovom vodiču.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.