Malo što može nadmašiti miris i okus svježe pečenih, toplih buhtli koje nas u trenu vraćaju u djetinjstvo. Ovo mekano dizano tijesto, punjeno omiljenim nadjevima, savršena je hrana za svako doba dana i godine, a posebno ih volimo kada malo zahladi. Bilo da ste ljubitelj klasičnih verzija s pekmezom, čokoladnih iznenađenja, maka ili čak slanih varijanti sa sirom, imamo recept za vas. U nastavku donosimo pet provjerenih recepata za buhtle koje će oduševiti cijelu obitelj.
Ne postoji osoba koja ne voli mekano dizano tijesto punjeno domaćim pekmezom ili čokoladnim namazom. Za ovaj jednostavan recept sigurno sve sastojke imate kod kuće. Uživajte u pripremi i slasnim zalogajima uz šalicu čaja ili kakaa, a cijeli recept za klasične buhtle je ovdje.
Ove ukusne buhtle s tijestom od kakaa i bogatim punjenjem od Nutelle pravi su san za sve čokoljupce. Priprema je jednostavna, a svježe i mekane buhtle podsjetit će vas na bezbrižne dane djetinjstva i bakinu kuhinju. Recept pronađite ovdje.
Ako ste ljubitelj maka, ovaj recept je stvoren za vas. Sočno punjenje od maka savršeno se spaja s mekim dizanim tijestom, stvarajući slasticu kojoj je teško odoljeti. Idealne su za doručak ili kao slatki zalogaj tijekom dana, a recept je ovdje.
Tko kaže da buhtle moraju biti slatke? Donosimo vam recept za slane buhtlice s posipom od parmezana koje su savršena zamjena za kruh. Odlično će upotpuniti krem juhu ili varivo, no jednako su ukusne i same. Cijeli recept pronađite ovdje.
Vratite se u prošlost uz ovaj starinski recept za buhtle punjene domaćim pekmezom od šljiva. Ovakva večera uz šalicu toplog mlijeka bila je sve što nam je nekada trebalo za potpunu sreću, a okusi djetinjstva i danas jednako griju dušu. Recept je ovdje.