Žena izgubila zube jer je opsesivno jela prljavštinu i zemlju kako bi ublažila stres

Foto: Pexels

MAMA šestero djece, Elizabeth Smith Leath, izgubila je zube nakon što je opsesivno jela prljavštinu kako bi ublažila stres. Sve je započelo još u vrijeme kada je išla u školu. Borila se s anksioznošću te je shvatila da joj jedenje zemlje pomaže da se nosi sa svojim emocijama.

Sa 17 godina dijagnosticiran joj je Pika poremećaj. Riječ je o prehrambenom poremećaju koji obilježava konzumiranje stvari koje nemaju nikakve prehrambene vrijednosti. To može uključivati ​​boju, prašinu, prljavštinu i spužve.

Dok je bila u tinejdžerskim godinama, Elizabethina žudnja bila je toliko intenzivna da bi pojela pet šalica nečistoće i zemlje dnevno - zbog čega je izgubila četiri zuba.

"Nema takvog okusa. Otišla sam i do terapeuta, koji mi je rekao da sameljem pšenicu i pojedem je, jer je slične teksture. Ponekad to djeluje, sve dok ne budem pod stresom", ispričala je.

Iako uzima lijekove kojima pokušava obuzdati ovaj nagon, ponekad jednostavno izađe van i šalicom zagrabi prljavštinu te zemlju i uživa u njima.

"To mi je uništilo zube. Stvarno su se pokvarili, a četiri sam i izgubila", priča.

Pokušala je svoju naviku tajiti od svoje djece te je ona nikada nisu vidjela kako jede zemlju i prljavštinu. Ipak, Elizabeth se brine da će i ona to početi prakticirati jer je njezino najmlađe dijete Bella počela jesti pepeo.

Elizabethin suprug Russel pokušao ju je navesti da odustane od te navike, ali nije uspio u tome. Kako kaže, brine se da će imati unutarnje krvarenje ili nešto slično, prenosi The Sun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.