Viralni video jasno pokazuje zašto treba redovito prati četke za kosu

Foto: TikTok

VIRALNI TikTok video pokazuje da bi neoprane četke za kosu mogle biti razlog zbog kojeg se vaša kosa brzo masti, a stručnjaci su se složili. 

Popularni videozapis objavljen na profilu @everything_tidy pokazao je koliko se prljavštine krije u vašim četkama za kosu. Pregledan je 3.9 milijuna puta, a u njemu autorica potapa svoje četke za kosu u umivaonik pun vode. Nakon nekog vremena voda postaje prilično prljava. 

@everything_tidy

This is disgusting 🤮 ##fyp ##foryou

♬ original sound - user9994386725616

Frizerka Lisa Shepherd za Newsweek je rekla da ljudi doista ne peru četke za kosu, a trebali bi.

"Mrtva koža, proizvodi za njegu kose i prirodna ulja nakupljaju se na četkama ako ih ne perete. To je savršeno okruženje za razvoj bakterija. Ako na četki imate nakupine ulja, prenosite ih na kosu svaki put kad četkom prolazite kroz nju", pojasnila je. 

Osim što to može biti uzrok pretjerano masne kose, okidač je i za mrvice koje nalikuju prhuti.

"Ako koristite puno proizvoda ili gelove, na kosu ćete s četke prenijeti te pahuljice koje izgledaju kao prhut. Natapanje četke u vodi idealan je način da uklonite s nje sve nečistoće", zaključila je. 

Četke za kosu, prema stručnjacima, treba prati jedno tjedno. U vodi se mogu namakati oko sat vremena, a potom ih treba isprati pod mlazom čiste vode.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.