Trener otkrio koja pića najbolje pomažu u skidanju kilograma

Foto: Shutterstock/Instagram screenshot

Ljeto se polako primiče kraju i mnogi se nakon godišnjih odmora i uživanja u hrani i piću vraćaju starim navikama, odnosno zdravoj i uravnoteženoj prehrani.

Ako ste među onima kojima je cilj što prije skinuti kilograme koji su se nakupili preko ljeta, trener Gordan Ćorović objavio je na Instagramu popis pića koja u tome mogu pomoći.

Kako kaže, broj jedan je voda s limunom.

"Ona pomaže u detoksikaciji, ubrzavanju organizma i metabolizma. Limun je također bogat vitaminom C koji pomaže u sagorijevanju masti. Najbolje ju je piti ujutro, na prazan želudac", pojasnio je.

Slijedi zeleni čaj, koji je bogat antioksidansima, ubrzava metabolizam i pomaže u sagorijevanju masti. Naravno, važno ga je piti bez šećera i u prijepodnevnim satima kako kofein, koji se u njemu nalazi, ne bi narušio kvalitetu sna.

"Na trećem mjestu je voda s jabučnim octom. Taj napitak prije jela pomaže u kontroli apetita i smanjenju unosa kalorija. Jabučni ocat regulira razinu šećera u krvi", dodao je Ćorović.

Što se smoothieja tiče, trener savjetuje kombinaciju celera i zelene jabuke. Napominje da "celer ima vrlo malo kalorija i bogat je vlaknima, dok zelena jabuka neutralizira okus celera i uz to ima nizak glikemijski indeks."

Na kraju, pijte kefir. To je fermentirana namirnica koja ima blagotvoran učinak na crijevni mikrobiom, pomaže poboljšanju probave, ublažava zatvor i jača imunološki sustav.

"Kefir je bogat probioticima koji pomažu u održavanju zdravog crijevnog mikrobioma. Zdrav probavni sustav ubrzava metabolizam i doprinosi sagorijevanju masti", poručio je trener.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.