Tip svaki dan jede sirovo meso: Volim piletinu i kozletinu, najmanje svinjetinu

BOBAN Šimić bivši je MMA borac i radi kao izbacivač u Chicagu, a pažnju javnosti privukao je svojom bizarnom navikom jedenja sirovog mesa i pijenja izdojenog mlijeka svoje djevojke.

"Sviđa mi se osjećaj jedenja sirove hrane. Osvježavajuće je kad mi padne na želudac", rekao je Boban Šimić, poznat kao @IAMFLESHGOD na TikToku. "Jedete meso kao što bi životinja trebala raditi, pa je to senzualnije iskustvo."

Otkrio je i što pojede u danu

Dnevna prehrana 40-godišnjeg bivšeg borca u mješovitim borilačkim vještinama uključuje 12 do 30 sirovih žumanjaka za doručak, dva kilograma sirovog mesa za ručak i još sirovih žumanjaka za večeru. Također posjećuje etiopske i japanske restorane koji su specijalizirani za nekuhane proteine.

"Sve što jedem je sirovo", rekao je Šimić za Kennedy News, dodajući da su mu omiljena sirova pileća prsa jer su nježna kao riba, kako kaže.

"Sirova svinjetina je malo bljutava pa to s vremena na vrijeme pojedem. Najbolje što sam jeo je sirova koza jer je supernježna", rekao je Šimić.

Šimić TikTok sljedbenicima redovito pokazuje videa svojih gozbi

Influencer mesožder rekao je da je prije četiri godine počeo jesti sve nekuhane mesne proizvode u pokušaju da postane alfa i agresivniji, kako objašnjava.

"Razmišljao sam o tome da psi jedu sirovo meso i da postanu agresivniji", objasnio je Šimić. "Počeo sam jesti sirovu govedinu jednom ili dvaput tjedno da vidim osjećam li se pozitivnije zbog nje. Imalo je smisla, pa sam promislio da bih trebao sve jesti sirovo."

Dodao je: "Nekad sam mislio da ne možete jesti sirovu piletinu, ali sam dobio informacije iz mnogo izvora. Duboko sam istraživao."

Nastavio je: "Kada pojedete pola kilograma kuhanog odreska, osjećate se pospano i imate potrebu za odmorom. Ako jedete sirovo, možete pojesti dva kilograma, osjetit ćete sitost, ali nakon toga možete trčati."

A poboljšanja nisu bila samo fizička. Šimić tvrdi da njegov režim prehrane djeluje kao "organski stabilizator raspoloženja". "Kada kuhate meso, činite ga otrovnim", izjavio je poklonik sirove hrane. "Prije bih pao u depresiju, ali nakon sirove prehrane toliko sam psihički uravnotežen, sretniji i mentalno sam mnogo bolje."

Što kažu stručnjaci?

Istraživanja Centra za kontrolu i prevenciju bolesti navode da konzumiranje sirovog mesa povećava rizik od zaraze bolestima koje se prenose hranom, kao što su salmonela ili E. Coli.

Healthline također izvještava da konzumacija sirovog mesa izaziva zabrinutost za sigurnost hrane. "Pravilno kuhanje mesa uništava potencijalno štetne patogene", prema Healthlineu. "S druge strane, patogeni ostaju u sirovom mesu. Dakle, konzumacija sirovog mesa uvelike povećava rizik od razvoja bolesti koje se prenose hranom i trebali biste biti vrlo oprezni s tim."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.