Pušlek rotkvica stoji pet kuna, a ovo su razlozi zbog kojih se isplati kupiti ga

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

IAKO je sitna, prilično je dinamitna. Naravno, riječ je o rotkvici. Omiljen proljetni plod može se pronaći na tržnicama diljem Hrvatske i to po cijeni od oko pet kuna za pušlek, odnosno vezicu. 

Rotkvice su prepune vitamina i minerala. Sadrže visoku razinu vitamina C, vitamina B, željeza, vitamina K, magnezija i cinka. Zato se smatraju superhranom. 

Kora sadrži antocijane ili biljne pigmente. Antocijanini, koji se također nalaze u biljkama poput bobičastog voća i ljubičastog kukuruza, imaju snažna antioksidativna i protuupalna svojstva, što je još jedna korist na dugačkom popisu impresivnih zdravstvenih blagodati rotkvice. 

Prema dijetetičarima i znanstvenim istraživanjima, rotkvice imaju brojne zdravstvene blagodati. Jačaju imunitet, mogu smanjiti rizik od raka, potiču zdravu probavu te smanjuju rizik od dijabetesa. 

Osim toga, mogu se pohvaliti jedinstvenim okusom, što ih čini savršenim dodatkom salatama, tacosima i mnogim drugim jelima, a nekoliko recepata i trik uz koji će rotkvice ostati hrskave i tjedan dana pronađite ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.