PETA ima novu reklamu. Tvrde da su vegani bolji u krevetu od mesojeda

Foto: Facebook

KAD bi vam rekli da su vegani bolji u krevetu od mesojeda, biste li ispustili sendvič sa šunkom iz ruku? Upravo to je ideja nove veganske kampanje.

Organizacija PETA koja širi poruke o pravima životinja odlučila je pokušati još veći broj ljudi odgovoriti od konzumacije namirnica životinjskog porijekla pa su snimili reklamu koja prikazuje razliku između seksa vegana i osoba koje jedu meso.

Video koji su objavili na društvenim mrežama prikazuje dva para koji se seksaju. Veganski par je strastveniji, a sam čin duže traje. 

“Traje duže. Postanite vegan”, poruka je koja se pojavljuje na kraju. 

Reklama je zapravo napravljena prije nekoliko godina za Super Bowl, ali je odbijena jer je “prežestoka”.

“Konzumiranje namirnica životinjskog porijekla povezuje se sa začepljenjem arterija koje uzrokuju neadekvatno funkcioniranje ljudskog srca, ali i drugih vitalnih organa”, izjavila je jedna od direktorica PETA-e Mimi Bekhechi za The Telegraph.

“Namirnice bogate vlaknima, uključujući voće, povrće i cjelovite žitarice, pročišćavaju plak sa stijenki arterija i dovode krv do dijelova kojima je potrebna, a tako poboljšavaju ljubavni život”, dodaje i zaključuje: “PETA želi poslati poruku da te meso i mlijeko i čine uspavanima te da su vegani spolno sposobniji.”

U nekoliko stručnih medicinskih časopisa, uključujući i The American Journal of Clinical Nutrition, objavljeno je da redovita tjelovježba i prehrana bogata voćem mogu smanjiti šanse od erektilne disfunkcije kod muškaraca za do 20 posto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.