Ove poze u krevetu pomoći će vam sagorjeti kilograme kao od šale

Foto: Unsplash

IMATE potrebu skinuti nakupljene kilograme, ali vam se ne da ići u teretanu i satima trčati na traci? Zgrabite svog partnera jer i pod plahtama možete oblikovati tijelo. 

Intimni odnosi mogu sagorjeti kalorija koliko i 30-minutno trčanje, kaže profesionalni kondicijski trener Stuart Pilkington. Žene tijekom prosječnog seksa sagorijevaju oko 90 kalorija, ali to, naravno, ovisi o tome koliko truda ste uložili.

Pilkington kaže da bi za učinkovite rezultate zabava s partnerom trebala potrajati oko sat vremena. Jednosatni odnos aktivirat će mišiće trupa i ujedno zamijeniti kardio trening. Ojačat će vaše tijelo, tonirati mišiće i pomoći vam da se osjećate fit. 

Seks nije samo fizička aktivnost, naglašava stručnjakinja za seks i veze Tracey Cox te dodaje kako on pozitivno djeluje na gotovo svaki dio nas. Tijekom seksualne aktivnosti tijelo oslobađa endorfine, zbog čega smo uzbuđeni, te otpušta hormon oksitocin koji nas čini opuštenima i jača naš imunološki sustav.

Prema Pilkingtonu, ovo su top 4 poze za sagorijevanje kalorija.

1. Budi gore

Neke poze idu u korist ženi, a neke u korist muškarcu. Naprimjer, misionarska poza je odličan trening za muškarca, no za ženu nije toliko izazovna. Zato se pobrinite da se izmjenjujete kako biste osigurali da oba partnera treniraju jednako.

2. Položaj kaubojke

U ovoj pozi donji dio ženskih nogu je stabilno na krevetu ili na podu, što će aktivirati njezine gluteuse i trbušnjake. Sve dok možete izdržati u ovoj pozi, ona je izvrstan kardio trening za mobilizaciju zdjelice i kralježnice.

3. Čučanj

Ime sve govori. Odlična poza za noge, stražnjicu i trbušnjake. Da biste više uključili muškarca, možete obaviti ruke ispod njegovih nogu i natjerati ga da vas podigne u stajaći položaj. To će vam ubrzati rad srca, više ćete se znojiti, a poza će vam dodatno povećati zadovoljstvo.

4. Doggy poza

Ženi se mišići zdjelice mogu lakše i brže aktivirati, a muškarcu će ovaj položaj utegnuti trbušnjake te povećati broj otkucaja srca i pokretljivost leđa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.