Ovakav orgazam znači da imate savršenu kontrolu nad svojim seksualnim životom

Foto: 123rf

ŽENE koje preferiraju i lakše doživljavaju klitoralni orgazam mogle bi doživjeti još neke prednosti u krevetu (a ne samo klasičan užitak orgazma.) Kažu to stručnjaci koji su proveli (super seksi) studiju, a koju je komentirao poznati seksolog dr. Logan Levkoff, a koji je naglasio još nešto - iako mnoge žene žude za vaginalnim orgazmom i snažnim kontrakcija prilikom stimuliranja G točke, nažalost - mnoge žene, čak 70 posto njih ne može ih doživjeti ili ih doživljava doista jako, jako rijetko. Zato ako niste u skupini žena koje svakim odlaskom u krevet doživljava eksploziju, ne brinite, niste same, a i ruku na srce - uvijek vam ostaje orgazam nakon simulacije klitorisa. I samo znate, takav orgazam zaista nije manje vrijedan, koliko god vam nekada dođe da baš to mislite, posebno ako vam vaša prijateljica svakodnevno sva ozarena opisuje svoja luda vaginalna iskustva.

Prema riječima seksologinje Nicole Prause vrijeme je da se otkloni stigma s klitorisa i da se konačno otkrije prava istina o svim prednostima slavodobitnog klitoralnog orgazma.

"Ponekad mi je stvarno žao žena koje padaju u depresiju umorne od pokušaja jer ne mogu doživjeti vaginalni orgazam, i to ih toliko muči samo zato što ga društvo toliko veliča. Vrijeme je da mu vratimo slavu kakvu zaslužuje", komentirala je klitoralni orgazam dr. Prause i zato nam donosi predivne vijesti.

Da bi dokučili što žene misle i kakva su stvarna iskustva stvarnih (a ne filmskih) žena. Okupili su ukupno 90 žena u dobi od 18 do 53 godine te ih propisno ispitali sve o njihovom seksualnom životu (navikama, učestalosti orgazma...) te usput provjerili i njihovo mentalno i fizičko zdravlje kako bi eventualno shvatili postoji li neka poveznica i između načina života i seksualnog iskustva.

Uz to, ženama su puštali filmove čija je tematika varirala od lagano erotskih do malo žešće erotskih. Cilj je bio kod žena pobuditi maštu i potaknuti ih na seksualne fantazije pa su tako bile zamoljene i da u bilo kojem trenutku, kada osjete želju, dodatno stimuliraju svoje iskustvo dodirima pa čak i masturbacijom - onako kako to mnogi običavaju raditi ako ih film baš napali.

Na kraju studije otkriveno je da čak 64 posto ispitanih žena preferira kombinaciju vaginalne i klitoralne stimulacije, no manji postotak doista i doživljava obje vrste orgazma. Studija je osim toga pokazala i to da nema ničeg manje vrijednog, fizički i psihički, ukoliko žena doživljava samo klitoralni orgazam. Ma zapravo - nisu čak uspjeli pronaći niti jednu poveznicu koja će tvrditi da je klitoralni orgazam manje vrijedan i važan, odnosno da nemogućnost vaginalnog orgazma na bilo koji način utječe na kvalitetu seksualnog života.

Čak štoviše!

Studija je uspjela pomaknuti granice i ako se o ovom bude dovoljno glasno pričalo možda će taj mit o super vaginalnog orgazmu konačno zamrijeti tako da onaj veliki postotak žena koji ga ne mogu doživjeti konačno odahnu i konačno postanu svjesne da njihovom seksualnom životu doslovno ne nedostaje ništa.

Ali da se vratimo onim prednostima. Studija je naime otkrila da žene koje preferiraju i doživljavaju samo klitoralni orgazam imaju sreću s obzirom da se dokazalo da takve žene mogu puno bolje kontrolirati svoju seksualnu želju, odnosno puno bolje manipulirati seksualnim uzbuđenjem. S jedne strane to ujedno često znači čak i jači orgazam od vaginalnog jer se žena može dovesti do toga da duže i kvalitetnije uživa u odnosu te kada dođe najbolje vrijeme - doživi snažne valove orgazma.

Pouka priče - vaginalni orgazam i potreba da ga doživljavate više je mit nego stvarnost i zato budite dobre prema sebi i prihvatite način na koje vaše tijelo reagira. I uživajte u toj reakciji znajući da niste okrhnute ukoliko vaša G točka još nikada nije eksplodirala.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.