Ovaj muškarac je otkrio kako je uspio pobijediti želju za alkoholom

Foto: YouTube screenshot

YOUTUBER Leon Sylvester pobijedio je alkoholizam. Danas na svom kanalu dijeli vlastita iskustva i trikove koji su mu pomogli da ne poklekne i pobijedi želju za alkoholnim pićem.

"Svaki put kad bih pokušao prestati piti koristeći snagu volje, prevladala bi žudnja. Ona je najveći neprijatelj", kaže. 

Onima koji žele prestati piti alkohol kaže da moraju imaju cilj, odnosno odgovor na pitanje zašto su to odlučili.

Njegova preporuka je da u dva stupca popišete razloge zbog kojih želite prestati piti. U prvom stupcu navedite sve negativne posljedice pijenja koje ste doživjeli kao što su mamurluk, sram, trošak, negativne emocije. U drugom popišite razloge zbog kojih želite živjeti bez alkohola. To mogu primjerice biti bolje zdravlje ili bolji odnosi s drugim ljudima.

"Razumijevanje vaših razloga je važno za suzbijanje želje za alkoholom. Kad imate viziju, to vas stvarno može motivirati da počnete tražiti rješenja za svoj problem", pojašnjava.

Napominje da većina ljudi koji pokušavaju prestati piti alkohol misle da time nešto propuštaju. 

"Meni glavni problem nije bila žudnja, već uvjerenje da mi alkohol pruža istinsko uživanje u životu. Kad počnete osjećati kao da nešto propuštate, tada počinjete žudjeti. Jedini način da prevladate osjećaj uskraćenosti je da se riješite razloga zbog kojih mislite da je alkohol vrijedan u vašem životu. Jednostavno promijenite način razmišljanja", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.