Nauli joga - vježbe koje mogu izvesti tek rijetki, a teško ih je uopće i gledati

 Foto: Instagram  

SAMO da se zna - ovo zaista nije lak potez. Ponekad trebaju godine vježbanja da se nauči ovaj potez sve popularnije vrste joge - nauli joge. 

No ako je jednoga dana svladate i sami znajte - vježba će vam pomoći da se zauvijek riješite problema nadutosti i da doslovno "izmasirate" baš svaki mišić svog trbušnog zida. 

Izgleda zaista nevjerojatno - zapravo, čak i jezovito - teško je i gledati kako je izvode, ali ako znamo koliko vam prednosti može donijeti, možda da zaista probate i sami. 

Uostalom, iako je vježba, kažu to svi koji je rade, prilično teška za izvesti, jednom kada se uđe u štos neće vam biti ni najmanji problem pomicati svoje organe. Jer ova vježba radi baš to! Cirkularnim pomicanjem organa doslovno masirate i "razbuđujete" unutarnje organe i mišiće trbuha. 

Vježbu kao što smo već spomenuli nije lako izvesti, ali uz dozu upornosti i strpljenja i vi je možete rasturiti.  

Kako? 

Vježba se uvijek izvodi ili na prazan želudac (ujutro) ili barem tri do četiri sata nakon jela. 

Stav je takav da stanete raširenih nogu i nagnutih leđa, rukama se podbočite na koljena radi bolje čvrstoće. 

Izdahnite tako da ispuhnete posljednji atom zraka iz pluća, a potom trbuh uvucite da vam se doslovno zalijepi za kralježnicu i bez udisanja probajte angažirati svoje trbušne mišiće tako da prvo "natjerate" one s lijeve strane trbuha da se miču, a potom se fokusirate na aktivnost u desnom dijelu. 

Vježba je, opetovano kažemo - teška za izvođenje. Iz početka vam se može činiti da je to doslovno nemoguće, posebno zato što vaša izdržljivost curi jer ne dišete, ali s puno vježbe, s puno vizualizacije prilikom vježbe možete itekako naučiti osnove. A potom se i usavršavati. 

Ova vježba posebno je dobra za osobe koje pate od zatvora i nadutosti, pa ako ste i vi među njima svakako pokušajte ujutro ovako pokrenuti cijelu svoju trbušnu šupljinu - zbog zdravlja i ljepote. 

Jer će svaki ovaj potez jako dobro utjecati i na jačanje trbušnim mišića. 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.