Mišići su sve popularniji među ženama, a muškarci ih smatraju privlačnima

Foto: 123RF

SNAŽNI bicepsi dugo su bili rezervirani samo za muškarce. Žensko tijelo se kroz povijest smatralo krhkim, a muško snažnim.

Ipak, danas sve veći broj žena pokazuje mišiće koji bi mogli posramiti i neke muškarce. Posljednja je to učinila slavna pjevačica Jennifer Lopez kada je pokazala koliko je ojačala tijelo nastupima u Las Vegasu koji su fizički iznimno naporni.

Treneri i sami kažu kako se vidi promjena među ženskim klijentima. Prije su pokazivale trbušne mišiće, a danas sve češće žele istaknuti bicepse.

''Žene žele izgledati jako, ne mršavo, ali utegnuto s istaknutim mišićima'', rekao je trener slavnih Tyrone Brennand.

''Prije su žene željele učvrstiti tijelo ili izgubiti višak kilograma, ali nisu htjele graditi mišiće. Danas im je to važno. Jedan od najboljih načina da brzo istaknu promjenu je kroz bicepse koji iskoče kada stisnu šaku. To je tipična poza kojom se pokazuje snaga'', dodao je fitness stručnjak Keith McNiven.

Ipak, ženama je puno teže doći do takvog izgleda nego muškarcima.

''Žene nemaju toliko testosterona koji pomaže u izgradnji mišića'', pojasnio je savjetnik za sportsku medicinu Colin Crosby.

Psihologinja dr. Elle Boag smatra kako su žene odlučile biti jednake muškarcima i zbog toga sve češće imaju potrebu ponosno pokazivati mišićava tijela.

''Moramo se promijeniti fizički da bi nas se shvatilo ozbiljno. Ako ste zaokruženi, smatra vas se slabima. Ako ste fizički jaki, manja je vjerojatnost da vas se tako percipira'', mišljenje je dr. Boag.

Istovremeno, neki muškarci takve žene smatraju privlačnima.

''Jake žene su seksi. Snažne su, zdrave i jake, a to je nevjerojatno atraktivno'', zaključio je trener Brennand.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.