Liječnica otkrila koja neočekivana hrana štiti od dijabetesa i usporava starenje

Foto: Pixabay

Redovito slušamo o važnosti dodavanja masne ribe, brokule i pravog maslinovog ulja u prehranu, ali postoji i hrana s čijim prednostima većina nije upoznata. Endokrinologinja Katherine Yang otkrila je koje namirnice mogu poboljšati zdravlje, a o kojima se rijetko govori.

Prema riječima liječnice, na popisu je murva koja sadrži antioksidans resveratrol, zbog čega može usporiti starenje. Orasi makadamije su izvor zdravih masnoća koje igraju važnu ulogu u stvaranju staničnih membrana.

Cimet pomaže u regulaciji razine glukoze u krvi i smanjuje želju za slatkim. Štoviše, ovaj začin može se koristiti kao zamjena za šećer i, primjerice, dodati u kavu.

Dr. Yang posebno ističe nezrele banane. Kaže da to voće sadrži vrijedan element - otporni škrob. Prema dr. Yang, enzimi gušterače ga ne razgrađuju, pa on ulazi u crijeva i služi kao hrana korisnim bakterijama koje tamo žive.

Još jedna prednost zelenih banana je što pomažu u izbjegavanju skokova šećera u krvi. Ovo je važno i za dijabetičare i za one koji žele kontrolirati svoj apetit. Nezrele banane su također izvor magnezija i kalija koji poboljšavaju lipidni sastav krvi, a sadrže i triptofan koji podiže kvalitetu sna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.