Kim Kardashian reklamira steznike, ali oni bi mogli biti doista loši za zdravlje

KIM Kardashian odgovorna je za mnoge trendove. Većina njih je bezopasna, ali postoje i neki na koje ne biste trebali nasjesti.

Kim je odlučila lansirati na tržište steznik koji reklamira na Instagramu.

“Ovaj trener za struk je dar koji sam poklonila svim prijateljicama odmah kad su rodile”, otkrila je u snimci koju je objavila.

Skeptični ste? I trebali biste biti. Da, Kim je poznata po figuri pješčanog sata i koristi steznike, ali takvu liniju nije moguće postići samo nošenjem korzeta nekoliko sati u danu. 

“Veličinu struka je nemoguće smanjiti samo takozvanim ‘trenerima struka’. Ako ga nosite, doimat ćete se mršavije samo do trenutka dok ga ne skinete”, kaže stručnjakinja za mršavljenje Caroline Apovian za Women’s Health.

No, ne samo da ćete se možda osjećati neudobno dok ga nosite već može i nanijeti ozbiljnu štetu.

“Steznici guraju želudac koji radi pritisak na dijafragmu, a to može uzrokovati refluks i ometati disanje”, dodaje Apovian.

“Nema smisla koristiti nešto što je potencijalno štetno za zdravlje, a samo će privremeno smanjiti vaš struk. Jednom kad ga skinete, tijelo će se vratiti u svoj uobičajeni oblik. Takvi predmeti su neudobni, ograničavaju kretnje, otežavaju disanje i mogu nanijeti štetu rebrima”, izjavila je ranije Mary Jane Minkin, profesorica na uglednom Sveučilištu Yale.

Dakle, ovaj trend biste svako trebali ignorirati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.