Dolly Parton popularnom dijetom održava nevjerojatnu formu u 78. godini

Foto: EPA

Iako ima gotovo 80 godina, Dolly Parton može se pohvaliti sjajnom figurom. Nikada nije skrivala da je njezina težina tijekom godina fluktuirala, pa zna koliko borba s viškom kilograma može biti teška. Stoga ne čudi što je napisala šest pjesama za Dumplin', film o pretiloj tinejdžerici.

"Definitivno sam se mogla poistovjetiti s tom temom", izjavila je za časopis People.

Parton danas vodi prilično zdrav način života. Tijekom tjedna se pokušava pridržavati dijete s malo ugljikohidrata, a vikendima se prepušta tipičnoj južnjačkoj hrani, koja uključuje umake i pržene kobasice.

"Ne moraš izgledati kao supermodel. Brinem se za današnje mlade djevojke koje misle da moraju izgledati kao modeli. Moramo sebe prihvatiti onakvima kakvi jesmo", istaknula je Parton.

Umjesto isključivanja svih ugljikohidrata iz prehrane, korisnije je smanjiti njihov unos i odabrati zdravije ugljikohidrate. Stručnjaci preporučuju kontroliranje veličine porcija te odabir ugljikohidrata iz cjelovitih žitarica ili ugljikohidrata bogatih vlaknima koji mogu pomoći u kontroli tjelesne težine i razine šećera u krvi.

"Smeđa riža, tjestenina od cjelovitih zrna, bulgur i zob su cjelovite žitarice koje sadrže više vlakana, pa pomažu da smo dulje siti", navodi Britanska zaklada za srce.

Oni koji žele smršavjeti mogu također smanjiti konzumaciju hrane i pića s dodanim šećerima, poput zaslađenih napitaka, slatkiša, kolača i keksa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.