Cher se 1991. odrekla obožavane namirnice: Mislim da je jedna od najgorih za tijelo

Foto: EPA

CHER ima 77 godina, a vjeruje da su neki njezini izbori po pitanju prehrane i cjelokupnog životnog stila pridonijeli njezinoj dugovječnosti. 

Pjevačica i glumica je prije 32 godine imala problema s prehranom. Godine 1991. je izjavila da joj je nezdrava hrana, koju je konzumirala na filmskim setovima, jako otežavala odabir zdrave hrane. Za pomoć se obratila nutricionistu Robertu Haasu, koji joj je pomogao osmisliti plan koji joj je trebao pomoći da ostane u formi.

Tako je iz prehrane potpuno izbacila sir, a unos mlijeka svela je na najmanju razinu. Pritom je punomasno mlijeko zamijenila nemasnim.

"Mliječni proizvodi nisu dobri za nas. Mislim da je sir jedna od najgorih namirnica za tijelo. Ne probavlja se dobro i većina sireva ima previše masti i kolesterola", rekla je.

Cher je odlučila i bijelu rižu zamijeniti smeđom. Želju za slatkim zadovoljila je voćem poput banana, papaje i nektarina. Njezini su obroci često uključivali povrće, tjesteninu i mahunarke poput leće i graha.

"Ne pijem kavu i vrlo rijetko konzumiram alkohol i crveno meso", dodala je.

U Cherinoj dugovječnosti ulogu igra i generika. Njezina majka Georgia Holt doživjela je 96 godina, a njezina baka je svakodnevno vježbala u dobi od 72 godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.