5 najboljih namirnica za otapanje naslaga s trbuha

Foto: 123rf

ŽELITE li doista imati trbušne mišiće iz snova, znate i sami, morate vježbati i izbaciti neke namirnice iz svoje prehrane kako vas ne bi kočile u dostizanju vašeg cilja.

Vježba - zna se - varijacija na temu ima pregršt, no kada je riječ o izbacivanju loših namirnica i tu ima dosta varijacija, ali zlatno je pravilo da morate uvelike smanjiti unos šećera, zasićenih masti i loših ugljikohidrata. Poželjno je naravno i da poradite na ubrzanju vlastitog metabolizma - boljom prehranom i vježbom, no srećom, postoji popis namirnica koji će vam u tome znatno pomoći. To su namirnice koje će doslovno ciljano raditi na vašem metabolizmu i bržem otapanju naslaga s cijelog tijela, dakle i vašeg trbuha.

Zato donosimo popis, koji, uzgred rečeno, uopće ne zvuči loše.

Zobena kaša

Svi oni koji preskaču doručak trebali bi razmisliti još jednom. Izbacivanje jednog obroka u danu nije rješenje za nikoga jer će vam kvalitetan doručak ubrzati metabolizam i dati vam dovoljno energije da izdržite do ručka.

Jedan od kvalitetnijih odabira za doručak, govorimo li o otapanju naslaga s trbuha, definitivno je zobena kaša (zob namočite noć prije) jer je izuzetno bogata vlaknima i dovoljno će vas zasititi za duži period. Kao dodatak zobenoj kaši možete iskoristiti bananu ili je pojesti s jogurtom.

Borovnice

Poznate kao savršen antioksidans i namirnica koja otapa masti, borovnice bi se trebale jesti tijekom cijele godine. Naravno, teško je uvijek imati svježe, ali i smrznute su odličan izbor jer smrzavanjem gube tek jedan mali dio vitamina E i beta karotena.

Bademi

Bademi su puni monozasićenih masti, dakle zdravih masti koje doslovno tope loše masti. Moramo li reći nešto više od toga? Moramo - bademi su grickalica koju biste morali uvesti u svoju dnevnu prehranu kao idealan međuobrok.

Losos ili tuna

S obzirom na to da organizmu treba dosta proteina kojima će se podići razina energije u tijelu i samim time organizmu dati poticaj da radi bolje i brže - losos ili tuna savršen su izvor proteina, ali i omega 3 masnih kiselina koje će dodatno nagraditi vaš organizam. Energija iz tih namirnica, baš kao i ona koju možemo dobiti iz tofua ili piletine/puretine, pomoći će sagorjeti kalorije i nakon što je vaš metabolizam već odradio svoje.



Zeleno povrće

Zelena salata, kelj, špinat.... sve što je zeleno radi za vas i to zato što nema mnogo kalorija puni su vitamina i minerala i, što je najvažnije, to su namirnice koje sprječavaju napuhavanje.

Jedite ih u većoj količini, s dodacima kao glavno jelo ili svaki dan pojedite barem malo salate prije glavnog obroka. Tko ćete pred sam obrok biti dovoljno siti da se ne prejedete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.