4 lekcije o tijelu i samopouzdanju iz knjige žene koju modni svijet nije prihvaćao

Foto: Instagram

RADI se o najpoznatijoj plus-size manekenki na svijetu.
 
Ashley Graham dugo je bila ono što u okrutnom modnom svijetu prije nekoliko godina jednostavno nije prolazilo - žena s oblinama.
 
 
No, upornost i vjera u sebe ipak su se isplatili, a danas je najpoznatija plus-size manekenka na svijetu otvorila vrata modnog svijeta i brojnim drugim plus-size ljepoticama te izdala i knjigu "A New Model: What Confidence, Beauty and Power Really Look Like" o svom putu, iz koje smo izvukli neke vrlo važne lekcije o tijelu, prehrani i samopouzdanju, koje vam mogu pomoći i na vašem putu.
 
 
Lekcija broj 1: Vi ste vlasnici svog tijela
 
Ashley od prve do zadnje stranice ohrabruje žene da vole i poštuju same sebe, bez ikakvih predrasuda i bez slušanja drugih. U njezinom slučaju to su bili modni savjetnici, koji nisu vjerovali u njezin uspjeh. "Svoje tijelo najbolje poznajete samo vi. Nagradite ga lijepom odjećom, osjećajte se udobno i seksi" napisala je Ashley.
 
 
Lekcija broj 2: Sve se svodi na balans
 
Ashley u knjizi priznaje da vodi stalnu bitku oko hrane, sama sa sobom. Često mijenja svoj režim prehrane, pokušava izbjegavati šećer i ugljikohidrate, no priznaje da joj je tjestenina velika strast. Zato i kaže da je potrebno pronaći zdravi balans te biti svjestan vlastitih slabih točaka, koje neprestano moramo pokušavati promijeniti.
 
 
Lekcija broj 3: Budite jake, ne samo oblikovane
 
"Vježbajte kako biste bili zdravi i jaki, ne smo da biste smršavjeli ili oblikovali tijelo", piše Ashley. A koliko ste puta u životu čuli kako najbolji rezultati dolaze onda kada se opustite? Upravo tako!
 
 
Lekcija broj 4: Nemojte se natjecati s ostalima
 
Žene se ne bi trebale natjecati, već ohrabrivati jedna drugu, no u modnoj industriji su takvi primjeri vrlo rijetki. No, podrška je jako važna na svim životnim poljima, od poslovnog do privatnog, kako biste odbacili strahove koji vas koče.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.