18-godišnja osvajačica US Opena tvrdi da ovu vježbu radi bolje od većine tenisača

Foto: EPA-EFE

18-GODIŠNJA Emma Raducanu oduševila je sve svojim nastupom u New Yorku, pobijedivši Leylah Fernandez u finalu US Opena. Njena sunarodnjakinja i tenisačica Heather Watson otkrila je kako Emma ima izrazitu snagu i da postiže rezultate na treninzima kakve muški tenisači teško uspijevaju.

Emma je potresla teniski svijet već kad je ove godine zaigrala na Wimbledonu. Premda je tad predala meč, pojavila se u jačoj formi na US Openu. Pobjedom u finalu postala je prva Britanka koja je osvojila taj naslov u posljednje 44 godine. Također je prva tenisačica koja je preko kvalifikacija osvojila jedan Grand Slam turnir.

Emma svoju snagu i moć na teniskom terenu duguje izuzetnom naporu i disciplini pri treninzima, koje redovito dijeli na svom Instagram profilu. Vježba koju rado odrađuje je potisak kuka (hip thrust), pri čemu podiže težinu i do 200 kilograma te naglašava kako muški kolege ne uspijevaju postići takve rezultate. Kaže kako je navikla da je uspoređuju s muškarcima, jer je u timu s kojim je trenirala bila jedina djevojka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.