U kina stiže novi film Yorgosa Lanthimosa o kojem ćete razmišljati još dugo

Foto: Press

Film "Kinds of Kindness" u distribuciji Blitz filma u kina stiže 12. rujna, donoseći nam jedinstvenu viziju redatelja Yorgosa Lanthimosa. Ova filmska trilogija istražuje složene teme ljubavi, moći, kontrole i pripadnosti kroz tri neobične priče koje će vas zapanjiti.

U prvom dijelu, pratimo čovjeka koji živi pod potpunom kontrolom tajanstvenog šefa, dok se u drugom dijelu, policajac suočava s vjerovanjem da mu se supruga promijenila nakon nestanka na moru. Treći dio prati mladu ženu na potrazi za osobom s posebnim moćima, za koju vjeruje da će biti prokazan kao duhovni vođa.

Yorgos Lanthimos se ponovo udružuje sa scenaristom Efthimisom Filippouom, s kojim je ranije radio na hitovima kao što su "Dogtooth", "Alps", "The Lobster" i "Killing of a Sacred Deer". "Kinds of Kindness" označava njihov povratak zajedničkom radu nakon Lanthimosovih filmova s Tonyjem McNamarom, "The Favourite" i "Poor Things".

Lanthimos objašnjava da je ideja triptiha nastala iz potrebe za istraživanjem različitih filmskih struktura. "Počelo je kao jedna priča, a onda smo osjetili potrebu da isprobamo drugačiji format i strukturu," kaže Lanthimos.

Film donosi izvanredne izvedbe, uključujući dvostruku oskarovku Emmu Stone, Willema Dafoea, Margaret Qualley i Joea Alwyna, dok su se Jesse Plemons, Hong Chau i Mamoudou Athie prvi put susreli s Lanthimosovim jedinstvenim pristupom režiji. Svaki od njih donosi tri različite uloge, dok Margaret Qualley preuzima četiri, igrajući i identične blizanke u trećoj priči.

Lanthimos je poznat po svom inovativnom pristupu pripremi glumaca, koji uključuje eksperimentalne kazališne igre koje potiču povjerenje i povezanost među članovima ekipe. Jesse Plemons, koji je osvojio nagradu za najboljeg glumca na Cannes Film Festivalu za svoju ulogu u filmu, ističe koliko je bilo osvježavajuće raditi s Lanthimosom.

"Yorgos je majstor u vrlo specifičnom, jedinstvenom načinu," kaže Plemons. "Posebno danas, osvježavajuće je susresti nekoga tko ne pokušava stati u neku kutiju, a ako se takva pojavi, on je spreman da je sruši."

Film je sniman u sekvencama, uz tjedne pauze između svake priče kako bi se prestrukturiralo i pripremilo za sljedeće. Emma Stone opisuje rad s Lanthimosom kao priliku za "igru" i istraživanje, bez stresa zbog "prava" ili "pogrešnog" pristupa.

Izvanredno iskustvo snimanja uključuje i nezaboravne trenutke kao što je snimanje u stvarnoj mrtvačnici za jednu od scena, koja je postala još dramatičnija kada je tornado pogodio lokaciju.

"Kinds of Kindness" već je osvojio srca gledatelja na Cannes Film Festivalu, gdje je Emma Stone osvojila nagradu za najbolju glumicu, i priprema se za svoje veliko otvaranje u kinima širom zemlje. Ovaj film će vas zapanjiti, dirnuti i potaknuti na razmišljanje o složenim ljudskim emocijama i odnosima.

Ne propustite priliku da doživite ovo jedinstveno filmsko iskustvo. Film "Kinds of Kindness" u kinima je od 12. rujna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.