Slavni glumac otkrio koliko se dugo pripremao za ulogu u filmu s 18+ scenama

Screenshot: YouTube

FILM Jadnici ove godine na Venecijanskom filmskom festivalu osvojio je nagradu Zlatnog lava. Riječ je o filmu u kojem ludi znanstvenik Godwin Baxter oživljava mrtvu djevojku Bellu zamijenivši njen mozak mozgom djeteta.

Zbog toga, mlada djevojka sada ponovno mora naučiti kako živjeti i raditi jednostavne stvari, poput hodanja, trčanja i pričanja. Nju utjelovljuje Emma Stone, dok Baxtera glumi Willem Dafoe. Film je adaptirana verzija romana Poor Things iz 1992. godine, čiji je autor Alasdair Gray, a scenarij je prilagodio Tony McNamara. Režiju potpisuje Yorgos Lanthimos.

 

Lice Baxtera, lika kojeg glumi Dafoe, potpuno je unakaženo. To je učinio njegov otac, koji je bio kirurg. Glumac je u intervjuu za Vanity Fair otkrio koliko je vremena proveo dnevno u šminkerskoj stolici tijekom stavljanja i skidanja maske.

"Četiri sata su mi je stavljali i dva sata skidali. Svaki dan sam dolazio u tri ujutro, sjedao u stolicu, meditirao i pokušavao ostati miran. Ne možete spavati jer ste potrebni ljudima koji vam stavljaju tu masku. Svi ostali su dolazili u sedam. I tada cijeli dan snimate, a nakon toga je skidate. Naporno je, ali svidjelo mi se raditi s tom maskom", rekao je glumac.

Otkrio je i s kojim poznatim glumcem su ga kolege uspoređivale tijekom snimanja.

"Dali su mi nadimak Kirk. Mislili su da izgledam kao Kirk Douglas", priznao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.