Ovo su bile najpopularnije knjige u srpnju u Hrvatskoj

Foto: Press

Završio je najtopliji (zasad) mjesec u godini, a mi smo složili top listu najprodavanijih knjiga za odrasle u srpnju. Prvo mjesto zauzimaju megapopularne Atomske navike, koje s liste ne silaze već barem dvije godine. Budući da je ljeto, ima dosta noviteta, a većina njih su ljubići. Pritom, čak tri naslova u prvih deset nastavci su serijala.

Što se tiče hrvatskih autora, na listi se nalaze dva naslova: Tomićeva Nada i Putovanje Marka Babića – svakako nije loša situacija s domaćim hitovima. Pogledajmo popis najprodavanijih naslova u proteklom mjesecu u cijelosti.

  1. Atomske navike – James Clear
  2. Nada – Ante Tomić
  3. Mračne laži – Ana Huang
  4. Sve što smo ostavili iza sebe – Lucy Score
  5. Putovanje zvano igra – Marko Babić
  6. Željezni plamen – Rebecca Yarros
  7. Diši! – Maud Ankaoua
  8. Ne možeš mi ništa – David Goggins
  9. Kako ne ubiti bivšeg – Katie Marsh

Mračne laži – Ana Huang

Četvrta i veličanstvena mračna završnica vatrene autorice bestselera New York Timesa, USA Todaya i BookTok senzacije. Šarmantan, smrtonosan i dovoljno pametan da od svijeta sakrije svoju opasnu stranu, Christian Harper je čudovište odjeveno u odijelo krojeno po mjeri.

Svijet, kako ga on vidi, nije crno-bijeli, već u beskrajnim nijansama sive, moralno je za njega samo riječ iz rječnika, ljubav čak niti to, ali prekrasna će brineta čarobnih zelenih očiju preokrenuti sva njegova uvjerenja. Mlada žena koja živi kat ispod njega predmet je njegovih najmračnijih maštarija, jedina zagonetka koju ne uspijeva riješiti. A kad mu se ukaže prilika da joj se napokon približi, prekršit će vlastita pravila i dati joj ponudu koju neće moći odbiti.

Željezni plamen – Rebecca Yarros

Drugi nastavak svjetski popularnog fantasy serijala. Svi su očekivali da Violet Sorrengail neće preživjeti prvu godinu Vojnog učilišta Basgiath – ni ona sama nije bila sigurna da je u stanju odraditi sve zadatke koji su stavljeni pred nju. Ali to su bile tek prve nemoguće kušnje.

Sad počinje prava obuka, a Violet se već pita kako sačuvati živu glavu. Nije problem samo u tome što je obuka mukotrpna i okrutna, čak ni u tome što je osmišljena da rastegne jahačeve sposobnosti da trpi bol onkraj svih granica – tu je i novi podzapovjednik, kojemu je osobna misija pokazati Violet koliko je točno bespomoćna – i koliko će sve biti lakše ako izda muškarca kojeg voli.

Diši! – Maud Ankaoua

Poslije iznimnog uspjeha romana Prvi dan ostatka tvog života, Maud Ankaoua napisala je još jednu knjigu prepunu mudrosti, čovječnosti i optimizma. Nekoliko tjedana nakon što je stigao u Bangkok, Mallo, uspješni financijski stručnjak, slučajno čuje razgovor zbog kojeg postaje očajan: preostaje mu samo nekoliko mjeseci života. Dok tone u beznađe, pojavljuje se starija žena s neobičnom ponudom. Traži trideset dana njegova života, a zauzvrat će mu priuštiti iskustva koja će mu otvoriti sasvim nove spoznaje.

Mallo pristaje i kreće na nevjerojatno putovanje Tajlandom, sve dok ne otkrije najdublju istinu o sebi.

Ne možeš mi ništa – David Goggins

U svojem ogromnom bestseleru koji se do prije godinu dana mogao naći samo na izvornom, engleskom jeziku, David Goggins s nama dijeli svoju nevjerojatnu životnu pripovijest i otkriva da se većina ljudi služi sa samo četrdeset posto svojih sposobnosti. Goggins to naziva Pravilom četrdeset posto, a njegova pripovijest osvjetljava stazu kojom može krenuti svatko, izdržati bol, uništiti strah i dosegnuti svoj puni potencijal.

Kako ne ubiti bivšeg – Katie Marsh

Jedan krimić za odmoriti mozak i dušu. Iako naslov zvuči kao da bi se moglo raditi o priručniku za ostajanje izvan zatvora, radi se o vrlo zabavnom krimiću u kojem tri prijateljice istražuju slučaj brutalnog ubojstva zbog kojeg bi jedna od njih mogla završiti iza rešetaka.

Naravno, ona nije kriva (ili jest?), no svi tragovi vode do nje. Knjiga je prepuna odličnih fora, zabavnih dijaloga te se čita s velikom pozornošću u iščekivanju kraja koji donosi rasplet. Ovo je ujedno prvi naslov u serijalu koji će pratiti naše junakinje u njihovim budućim detektivskim (ne)zgodama. Druga knjiga izlazi ove jeseni, a naslov joj je Ubojstvo na plesnom podiju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.