Ovo je najuspješnija igra svih vremena, prodana je u više od 238 milijuna primjeraka

Foto: Press

Koja je najbolja igra u povijesti, odnosno najuspješnija? Ta rasprava možda nikada neće završiti, ali izvješća tvrtki i podaci o prodaji mogu nam reći koje su igre najpopularnije u povijesti, piše Visual Capitalist.

Najprodavanija videoigra nije trebala višemilijunski proračun, šezdesetosatnu naraciju ni slavne glasovne glumce. Nezavisno razvijeni Minecraft, sa svojim pikseliziranim blokovima, zauzima prvo mjesto na ovoj listi, s preko 238 milijuna prodanih primjeraka.

Minecraft je prodao više primjeraka nego dva velika hita Rockstar Gamesa - drugoplasirani Grand Theft Auto 5 i Red Dead Redemption 2, koji se nalazi na osmom mjestu. Njegova ogromna popularnost pripisana je jednostavnoj igrivosti, kreativnoj strukturi, angažiranoj zajednici s poslužiteljima kojima upravljaju igrači i brojnim modovima.

Velik dio liste čine novije igre

Još jedna jednostavna igra se nalazi na listi -  Tetris, koji zauzima treće mjesto sa 100 milijuna prodanih primjeraka ponovnog izdanja iz 2006. godine. Milenijalci i dalje čine velik dio demografske skupine koja igra videoigre, što bi moglo objasniti prodaju Tetrisa.

Ali novije igre čine većinu prodajnih rekorda. PUBG: Battlegrounds, battle royale pucačina koja je pomogla u popularizaciji žanra potvrđuje svoju popularnost na petom mjestu, unatoč tome što je PUBG zabranjen u brojnim zemljama zbog navodnog utjecaja na mentalno zdravlje igrača.

 

Najstarija igra koja se našla na popisu je Super Mario Bros. na sedmom mjestu. Super Mario Bros. zaslužan je za oživljavanje industrije videoigara nakon što se srušila 1983. godine, a prodan je u 58 milijuna primjeraka diljem svijeta.

U 10 najprodavanijih igara našle su se još Wii Sports (4. mjesto, 82.9 milijuna primjeraka), Mario Kart 8 (6. mjesto, 60.5 milijuna primjeraka), Pokémon Red/Green/Blue/Yellow (9. mjesto, 47.5 milijuna primjeraka) i Terraria (10. mjesto, 44.5 milijuna primjeraka).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.