Objavljena lista najboljih nogometaša u EA Sports FC 24, Modrić najbolji Hrvat

Screenshot: YouTube

FIFA je povijest. Od ove godine najpoznatiju nogometnu simulaciju igramo pod drugim nazivom - EA Sports FC 24.

Iz godine u godinu EA Sports objavljivao je ocjene nogometaša kako bi igrači znali što ih očekuje u kreiranju vlastitih momčadi u Ultimate Team modu. Prvi put u povijesti serijala, Ultimate Teamu će se sada pridružiti i nogometašice.

EA je objavila popis 24 najboljih, no paralelno je procurila lista stotine najboljih nogometaša i nogometašica te ne sumnjamo da će razljutiti nekolicinu igrača i obožavatelja virtualnog nogometa. Tako je, primjerice, Cristiano Ronaldo (Al Nassr) tek na 62. mjestu s ocjenom 86, što znači da je gotovo 20-ak nogometašica bolje od njega. Njegov najljući rival Lionel Messi (Inter Miami) dobio je ocjenu 90 i nalazi se na petom mjestu.

EA Sports tvrdi kako su ocjene nastale na temelju podataka prikupljenih u stvarnim mečevima. Međutim, treba imati na umu da su ocjene izračunate usporedbom nogometaša s nogometašima te nogometašica s nogometašicama, a ne međusobno jednih s drugima.

Luka Modrić je jedini Hrvat među stotinjak najboljih

Listu najboljih s ocjenom 91 predvode Erling Haaland (Manchester City), Kylian Mbappé (PSG), Alexia Putellas (Barcelona) i Kevin de Bruyne (Manchester City). Luka Modrić nalazi se na 45. mjestu s ocjenom 87 te je jedini Hrvat koji se našao među stotinjak najboljih. Samo tri njegova suigrača iz Real Madrida su bolja - Federico Valverde s ocjenom 88, Vinicius Junior koji je dobio 89 i Thibaut Courtois s 90 kao najbolji igrač Kraljevskog kluba u igri.

Barcelona je momčad s najviše nogometaša i nogometašica na ovoj ljestvici. Njih 16 nalazi se među najboljima, od čega je devet igračica i sedam igrača. Putellas je najbolje ocijenjena kod žena, dok je kod muških najveću ocjenu 90 dobio Robert Lewandowski.

EA Sports FC 24 izlazi 29. rujna na PlayStation 4 i 5 konzolama, Xbox Oneu i Seriesu X/S te Nintendo Switchu i računalima. Oni koji su prednaručili Ultimate Edition verziju igre, moći će zaigrati novu nogometnu simulacije sedam dana prije službenog izlaska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.