Nova drama s Markom Wahlbergom je njegov najbolje ocijenjeni film posljednjih godina

Screenshot: Youtube

ARTHUR THE KING nova je drama s Markom Wahlbergom u glavnoj ulozi, koja je prekinula njegov niz loših rezultata na Rotten Tomatoesu. Film uskoro dolazi u kina, a kritičari koji su ga dosad pogledali, većinom su ga pozitivno ocijenili.

Radnja filma Arthur the King temelji se na istinitoj priči. U filmu Wahlberg glumi Michaela Lighta, pro-pustolovnog trkača koji se na utrci izdržljivosti u Dominikanskoj Republici povezuje s psom lutalicom kojeg nazove Arthur. U ovoj teškoj utrci, njegov tim posvuda susreće ovog psa koji potom postaje član njihovog tima dok prelaze rijeke, planine i stotine kilometara koje mnogi trkači ne uspiju završiti.

 

Film je nastao u režiji Simona Cellana Jonesa, a uz Wahlberga u njemu glume Simu Liu, Juliet Rylance, Nathalie Emmanuel, Ali Suliman, Bear Grylls, Paul Guilfoyle, Rob Collins, Alani Ilongwe i druge zvijezde.

Arthur The King najbolje ocijenjen Wahlbergov film posljednjih godina

Ovaj avanturistički film još nije stigao u sva kina diljem svijeta, ali je već na temelju malog broja recenzija kritičara postao najbolje ocijenjen glumčev film posljednjih godina, prenosi Screen Rant. Zasad su ga kritičari na Rotten Tomatoesu ocijenili "svježim", te je ostvario 63 posto na temelju 52 recenzije. No, taj se rezultat s vremenom može promijeniti s novim napisanim recenzijama kritičara. 

No, čini se da je publika oduševljena ovim filmom. Zasad na Rotten Tomatoesu ima ocjenu od gotovo savršenih 98 posto, na temelju više od sto recenzija gledatelja. Kako prenosi Screen Rant, ako film zadrži ovakve visoke ocjene, bit će prvi "svježi" film u kojem je Wahlberg glumio od 2018. godine.

Za usporedbu, izdvojili su rezultate nekoliko Wahlbergovih filmova na Rotten Tomatoesu, snimljenih posljednjih godina, kako bi usporedili razlike. 

Dva najbolje ocijenjena filma bili Father Stu iz 2022. godine koji ima 43 posto od kritičara i visokih 95 posto od publike, te Uncharted iz 2022. kojeg su kritičari ocijenili s 40 posto, a publika s 90 posto. Najlošije ocijenjeni filmovi su Me Time iz 2022. godine, kojem su kritičari dali samo 7 posto, a publika 32 posto, te znanstvenofantastični film Infinite iz 2021. godine. Infinite su kritičari ocijenili sa 17 posto, a publika s 34 posto. 

Ako je suditi prema trenutnim rezultatima, čini se da Arthur The King ima velike šanse postati jedan od najbolje ocijenjenih filmova Marka Wahlberga. Premijera filma u hrvatskim kinima počinje 21. ožujka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.