Nastavci filmskih klasika: Pet novih božićnih filmova uskoro dolazi na male ekrane

Foto: Press

NEŠTO više od mjesec dana dijeli nas od Božića, a na streaming platforme su već stigli novi božićni sadržaji. U narednom periodu stići će ih još, stoga vam donosimo popis pet filmova božićne tematike koji će doći na male ekrane do Božića.

A Christmas Story Christmas

Nastavak dolazi deset godina nakon prethodnog filma u franšizi o obitelji Parker. Klasična blagdanska komedija Božićna priča objavljena je 1983. godine te prati Ralphieja koji se prisjeća obiteljskog Božića.

Radnja ovog, trećeg nastavka, koji na HBO Max stiže gotovo 30 godina nakon originala, smještena je u sredinu 80-ih godina i prikazuje odraslog Ralphieja koji se vraća u svoj bivši dom u Indiani, gdje ga majka uvjerava da oživi duh starog Božića. Film stiže 17. studenog.

Spirited

Film Elf često se uvrštava na listu najomiljenijih božićnih filmova. Glavna uloga vilenjaka Buddyja osigurala je Willu Ferrellu svjetsku slavu. Willa, dvadesetak godina kasnije, ponovno gledamo u božićnom filmu.

Riječ je o mjuziklu Spirited koji donosi ekranizaciju djela A Christmas Carol američkog književnika Charlesa Dickinsona. Uz Willa, u ovom filmu glume i Ryan Reynolds i Octavia Spencer. Film će od 18. studenog biti dostupan na Apple TV+. 

Disenchanted

Na platformu Disney+ 18. studenog stiže film Disenchanted, nastavak romantične komedije Enchanted iz 2007. godine. Novi nastavak okupio je originalnu ekipu tako da u filmu glume Amy Adams, Idina Menzel, James Marsden i Patrick Dempsey. Radnja nastavka smještena je 15 godina kasnije, a glavne protagoniste princezu Giselle i Roberta pratimo tijekom njihove seobe u predgrađe. 

Violent Night

Prvog dana prosinca u kina stiže božićni film koji nosi naziv Violent Night. Film otkriva zločestu stranu Djeda Mraza. "Kad tim plaćenika upadne u bogato obiteljsko imanje na Badnjak, uzimajući sve unutra kao taoce, tim nije spreman za iznenadnog borca. Taj protivnik će upravo biti zločesti djedica", premisa je filma.

Matilda

Ljubitelji mjuzikla bit će oduševljeni filmskom verzijom nagrađivanog dječjeg mjuzikla Matilda. Neobična djevojka oštrog uma i bujne mašte naumi promijeniti svoju priču, a rezultati su čudesni i popraćeni sjajnim glazbenim numerama. Film je od 25. prosinca dostupan na Netflixu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.