Nastavak hit filma na čijem je scenariju radio James Cameron i dalje je u planu

Screenshot: YouTube

Alita: Anđeo borbe izašla je 2019. godine i na kino blagajnama zaradila 405 milijuna dolara. Na filmu je radio redatelj Robert Rodriguez, dok je scenarist i producent bio James Cameron.

Radnja prati ženskog kiborga Alitu, koja je nađena bez svijesti na odlagalištu otpada. Kad se probudi, shvati da se ne sjeća svoje prošlosti niti poznaje svijet u kojem se nalazi. Kroz cijeli film ona uči tko je i odakle dolazi, a u tome joj pomaže Ido, doktor koji ju je pronašao.

Glavne uloge pripale su Rosi Salazar, Christophu Waltzu, Keenanu Johnsonu, Mahershali Aliju i Jennifer Connelly. Iako su kritičari bili podijeljenog mišljenja, publika je ovaj film zavoljela, čemu u korist ide i ocjena od 91% na Rotten Tomatoesu.

 

Završetak filma dao je naslutiti kako bi u budućnosti mogao izaći jedan, ako ne i dva nastavka. I dok fanovi zagovaraju nastavak, razvoj istog još uvijek nije dobio zeleno svjetlo. Jedan od producenata originala, Jon Landau, u intervjuu za Screen Rant odgovorio je na pitanje mogu li obožavatelji očekivati drugi dio.

"Da, na to pitanje već sam odgovorio prije nego što ste došli. Jako sam ponosan na original. Radili smo na njemu paralelno s Avatarom. S Robertom sam puno radio na setu, a i Jim je bio uključen u sve. Film je jednu večer bio na HBO-u i Jim ga je pogledao. Čim je završio, nazvao me i rekao kako je to dobar film. I stvarno jest. Dakle, definitivno želim imati mogućnost još više istražiti taj svijet", rekao je Landau.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.