Na Disney+ stigao horor The Menu i zaludio gledatelje: "Ovaj film se igra s mozgom"

Foto: YouTube

NA DISNEY+ je prije nekoliko dana stigao jedan od najhvaljenijih horora u prošloj, pa i ovoj godini, a riječ je o filmu The Menu redatelja Mikea Myloda, u kojem glavnu ulogu tumači slavni Ralph Fiennes. 

Da ne spojlamo radnju previše, Fiennes glumi ekscentričnog chefa perfekcionista koji priređuje luksuznu i unikatnu večeru na zabačenom otoku bez ikakvog kontakta s ostatkom svijeta, samo za odabrane ljude, no gosti vrlo brzo shvate da nije riječ samo o večeri i da su im životi ugroženi.

Film obiluje nasilnim, šokantnim, čak i morbidnim scenama, ali ima i elemenata komedije. The Menu je u kina stigao u studenom 2022. godine, ali o njemu se puno više priča otkako je došao na Disney+. Recimo, The Menu je oduševio redatelja Guillerma Del Tora koji je o njemu čak i tvitao.

"Jedan od najboljih horora koje sam gledao"

"Oduševljen sam The Menuom, savršeno su odradili casting. Izvanredno su odrađene sve centralne uloge. Mračan smisao za humor i nadolazeća prijetnja koja se osjeti tijekom filma bili su užitak. Ralph Fiennes, Nicholas Hoult i Anya Taylor-Joy bili su briljantni", napisao je Del Toro.

Inače, Twitter je zatrpan raznim memovima i objavama vezanim za film, no uglavnom svi sadrže neke ključne elemente filma i isječke koji otkrivaju previše radnje, pa ćemo izdvojiti neke koji ne idu toliko u dubinu.

"The Menu je top film. Jedan od duhovitijih filmova koje sam ikada gledao i vrlo originalan horor koji će vam sjebati mozak, pogotovo ako niste ljubitelj foodie kulture", napisao je podcaster Noam Blum.

"Prošlo je tjedan dana, a ja sam još pod dojmom ovog filma", napisao je jedan korisnik Twittera. "Sada sam shvatio da Menu nije samo crna komedija sa stilom, već da iskazuje bijes prema industriji koja je ubila dušu umjetnicima", piše drugi tviteraš.

"Onaj dio kada Hoult mora kuhati je jedan od najjezivijih i užasnijih koje sam morao gledati u životu", piše producent Rob Zacny.

Spomenimo kako su i Fiennes i Taylor-Joy zaradili nominacije za Zlatni globus zbog svojih uloga u ovom filmu, a The Menu je dobio visokih 86 posto na Rotten Tomatoesu i 7.3 na IMDB-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.