Ljudi ne prestaju hvaliti akcijski film Nicolasa Cagea koji je podijelio kritičare

Screenshot: YouTube/Disney

FILMSKI obožavatelji prije dva dana su se okupili na subredditu r/movies, gdje su započeli raspravu o akcijskom filmu Nacionalno blago, u kojem glavnu ulogu igra Nicolas Cage. Iako je film pokupio loše ocjene kritičara, mnogi gledatelji pišu da je odličan i da bi ga mogli gledati svaki dan.

"Besramno volim Nacionalno blago", priznao je jedan korisnik Reddita u objavi koja je privukla stotine ljubitelja filma. "Radnja je suluda, ali ako na trenutak povjerujete da je tako nešto moguće i uputite se na to putovanje, film je jednostavno izvrstan. To je posveta američkoj povijesti i idealima na kojima je izgrađena."

Film prati lovca na blago

Nacionalno blago režirao je Jon Turteltaub, a producirali su ga Jerry Bruckheimer i Jon Turteltaub. U sporednim ulogama pojavili su se Harvey Keitel, Jon Voight, Diane Kruger, Sean Bean, Justin Bartha i Christopher Plummer.

Film prati povjesničara, kriptografa i lovca na blago, Bena Gatesa (Cage), u čijoj se obitelji generacijama širi priča o tajnoj karti na kojoj se krije točna lokacija izgubljenog antičkog blaga. U potrazi za kartom, Ben se pridružuje ekspediciji koju predvodi drugi lovac na blago, Ian Howe (Bean).

Njih dvojica potom ispod arktičkog leda otkriju ostatke broda iz razdoblja Američkog građanskog rata koji upućuju na to da se karta s blagom nalazi na poleđini Deklaracije o neovisnosti. No, nakon što ga Howe pokuša ubiti, Ben i njegovi prijatelji sami trebaju smisliti kako ukrasti Deklaraciju.

 

Kritičari su popljuvali film

Film Nacionalno blago ostvario je veliki uspjeh u kinima i zaradio više od 340 milijuna dolara diljem svijeta. Ovaj uspjeh doveo je do nastavka nazvanog Nacionalno blago: Knjiga tajni, koji je također bio komercijalni hit. No, oba nastavka našla su se na meti kritičara koji su pohvalili glumu, ali popljuvali scenarij. Nacionalno blago ima samo 46 posto na Rotten Tomatoesu, a njegov nastavak 36 posto.

Serijal je 2022. godine dobio i seriju National Treasure: Edge of History, koja se prikazivala na streaming servisu Disney+, a ukinuta je nakon samo jedne sezone.

Obožavatelji zahtijevaju još nastavaka

Obožavatelji su putem Reddita podijelili svoje mišljenje o filmu.

"Obožavam Nacionalno blago. Priča je ispričana kao da je riječ o trileru, a taj osjećaj avanture je nenadmašiv. Stvarno, stvarno se nadam da će dobiti još jedan nastavak", napisao je jedan fan.

"Nacionalno blago mi je najdraži film svih vremena. Mogao bih ga gledati svaki dan, više puta dnevno", dodao je drugi.

"Žao mi je što nisu snimili i treći film", dodao je treći.

"Nacionalno blago je film zbog kojeg sam otkrio i počeo cijeniti američku povijest", napisao je četvrti.

Oba nastavka serijala Nacionalno blago u Hrvatskoj su dostupna na streaming servisu Disney+.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.