Kritičari nisu oduševljeni novim Istjerivačima duhova: "Izgrađen na nostalgiji"

Screenshot: Youtube

U KINA uskoro dolazi najnoviji film iz franšize Istjerivači duhova. Film pod nazivom Istjerivači duhova: Ledena prijetnja (eng. Ghostbusters: Frozen Empire) s prikazivanjem u hrvatskim kinima počinje 11. travnja.

Radnja filma prati obitelj Spengler koja se vraća tamo gdje je sve počelo, u kultni vatrogasni dom u New Yorku, kako bi se udružili s izvornim Istjerivačima duhova. Oni su razvili tajni istraživački laboratorij kako bi hvatanje duhova doveli na novu razinu. Međutim, kada otkriće drevnog artefakta oslobodi zlu silu, novi i stari Istjerivači duhova moraju udružiti snage kako bi zaštitili svoj dom i spasili svijet od drugog ledenog doba. 

Film je nastao u režiji Gila Kenana, koji je scenarij pisao u suradnji s Jasonom i Ivanom Reitmanom. U filmu glumi postava iz Istjerivača duhova: Naslijeđe (eng. Ghostbusters: Afterlife) iz 2021. godine, koja uključuje Paula Rudda, Carrie Coon, Finna Wolfharda, Mckennu Grace i Celeste O'Connor. U novom filmu im se pridružuju legendarni Istjerivači duhova Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson i Annie Potts te Patton Oswalt i Kumail Nanjiani.

Kritičari nisu oduševljeni filmom

Iako film tek treba stići u naša kina, mnogi su ga kritičari već pogledali i podijelili mišljenje. Ovaj znanstvenofantastični film na Rotten Tomatoesu zasad ima 254 recenzije kritičara koji su ga ocijenili s 44 posto, ali ga je publika ocijenila s 84 posto. 

"Najnoviji ulazak u franšizu izgrađen je na nostalgiji i naslaganoj glumačkoj ekipi, ali nedovoljno da bi bio vrijedan gledanja", napisao je Jack Riedy iz Chicago Readera. S njime se složila i Wendy Ide iz Observera, koja je napisala: "Radnja ovog filma uglavnom kopira onu iz originalnog filma."

Još jednu lošu recenziju napisao je Brian Lowry iz CNN-a: "Vrlo naporan film kojem nedostaje emocionalna udica prethodnika, dok previše vremena troši na pogrešne likove na način koji daje beživotnu, hladnu aferu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.