Istinita priča o carici koja se udala za prvog rođaka oduševila gledatelje: "Odlična"

Screenshot: Netflix

NETFLIXOVA serija The Empress, koja prati život carice Elizabete Austrijske, poznatije pod nadimkom Sissi, posljednjih je dana izazvala mnoštvo komentara na društvenim mrežama. 

Trenutno je druga najgledanija serija na Netflixu, odmah nakon serije o ozloglašenom serijskom ubojici Jeffreyju Dahmeru - Dahmer - Čudovište: Priča o Jeffreyju Dahmeru. The Empress trenutno na IMDB-ju ima visoku ocjenu 7.8/10.

OPREZ! Tekst može sadržavati spoilere

Prve epizode serije prikazuju udvaranje Franje Josipa I. mladoj Elizabeti i zamršen početak njihovog braka. Zanimljiva je, a ujedno i bizarna činjenica da su njihove majke bile sestre koje su odlučile vjenčati svoju djecu, odnosno rođake u prvom koljenu, a sve kako bi osigurale stabilnost habsburške dinastije. Starija sestra Helena bila je skromna djevojka, idealna za kraljevu suprugu, no na kraju nije uspjela osvojiti Franju Josipa I.

 

Caru se ipak svidjela njezina mlađa sestra. Franjo Josip I. susreo se svojim rođakinjama na popodnevnom čaju i od prvog trenutka zanimala ga je samo mlada Elizabeta. Prema povijesnim podacima, nakon objave njihovih zaruka Sissi je bila iznenađena, a Helena je pala u depresiju zbog toga što car nije odabrao nju.

Iznenađen je bio i bavarski dvor koji je mladu Sissi morao pripremiti za novi život - dobila je novu odjeću te poduke iz povijesti i stranih jezika. No nitko je nije pripremio na strog život koji ju je čekao.

Serija oduševila gledatelje

Na Netflixovu streaming platformu serija je izašla 29. rujna i već je na drugom mjestu najgledanijih naslova. 

"Kao što sam očekivala, serija je odlična. Jedva čekam drugu sezonu", "Kostimi, scenografija i glumci su fantastični. Nadam se da će Netflix napraviti još jednu sezonu", "Dragi Netflixe, pod hitno trebamo drugu sezonu ove serije", "Pogledao sam cijelu sezonu čim je serija izašla", "Inače obožavam drame, a The Empress je doista odlična", "Ova serija je jednostavno nevjerojatna", "Ovo je top", samo su neki od komentara na Twitteru.

Nekim gledateljima naročito su se svidjeli kostimi koje su glumci nosili na setu. "Kostimi su odlični", pišu mnogi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.