Gary Oldman imao je samo jedan uvjet za ulogu u Oppenheimeru

Foto: EPA

GARY Oldman nedavno je dao intervju za Wall Street Journal i otkrio da je imao samo jedan uvjet za cameo ulogu u biografskom filmu Oppenheimer, redatelja Christophera Nolana.

Oldman, kojeg prosječni obožavatelji najbolje znaju po serijalima Harry Potter i Vitez tame, 2022. godine počeo je glumiti u špijunskoj seriji Spori konji (Slow Horses). Iako je serija brzo postala velik hit i pokupila pohvale kritičara, glumca je skoro koštala uloge u Nolanovom Oscarom nagrađenom filmu.

Naime, zbog uloge agenta Jacksona Lamba Oldman nije smio skratiti kosu iako je to bilo potrebno za cameo ulogu predsjednika Harryja S. Trumana u Oppenheimeru.

Gary Oldman u filmu Oppenheimer Screenshot: YouTube/Universal Pictures

"Ova uloga je malo drugačija jer sam vezan za nju čak i kad imam šestomjesečnu pauzu", rekao je Oldman o ulozi agenta Lamba. "Ta uloga diktira hoću li moći raditi išta drugo."

"Na Oppenheimeru sam radio jedan dan. Rekao sam Chrisu Nolanu: 'Volio bih glumiti u tvom filmu, ali morat ću nositi kapu i periku jer ne smijem skraćivati kosu. Ako ti to ne smeta, volio bih doći i odraditi snimanje, ali ako ne želiš perike, morat ćeš pronaći nekoga drugoga'", prisjetio se oskarovac.

Nolan je pristao na njegov uvjet i Oldman je utjelovio predsjednika Trumana, koji se pojavljuje u kratkoj sceni u kojoj s Oppenheimerom raspravlja o bacanju atomske bombe na Hiroshimu i Nagasaki.

Oldmana trenutno možemo pratiti u četvrtoj sezoni Sporih konja, koja je ovaj tjedan stigla na streaming servis Apple TV+.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.