Francis Ford Coppola voli sve svoje filmove, ali jedan mu je posebno drag

Screenshot: Youtube/Universal

FRANCIS Ford Coppola je u nedavnom Instagram storyju otkrio koji svoj film najviše voli, a mnoge obožavatelje je iznenadio svojim izborom. Iako su mnogi mislili da će odgovor biti hitovi kao što su Kum ili Apokalipsa sada, Coppola je rekao da mu je najdraži njegov film Štemer (Rumble Fish) iz 1983. godine.

"Moj najdraži film? To je kao da nekoga tko ima sedmero djece pitate koje mu je najdraže. Volim ih sve, ali kada bolje razmislim, vjerojatno bih rekao Štemer", napisao je Coppola na Instagramu.

Štemer je snimljen prema istoimenom romanu Susan Eloise Hinton, a prati tinejdžera Rustyja Jamesa (Matt Dillon), koji sa svojom bandom sudjeluje u tučnjavama i slobodno vrijeme provodi sa svojom djevojkom Patty (Diane Lane).

James idolizira svog starijeg brata, nazvanog Motorcycle Boy (Mickey Rourke), koji je prije bio najveći delinkvent i pokušava raditi sve što je on radio u svojoj mladosti. No nakon što se Motorcycle Boy vrati u grad, James primjećuje da se potpuno promijenio i više nije nasilnik kakav je bio.

U Štemeru smo imali priliku vidjeti neke od najboljih izvedbi Matta Dillona i Mickeyja Rourkea. Coppola je film radio po uzoru na noir filmove, njemački ekspresionizam i francuski novi val. Štemer je snimao odmah nakon filma Autsajderi, koji je također adaptacija romana S.E. Hinton.

Prema ScreenRantu, Štemer je bitan i po tome što je jedan od prvih filmova u kojima se redateljev nećak Nicolas Kim Coppola pojavio kao Nicolas Cage. Glumac je u filmu utjelovio Smokeyja, jednog od prijatelja Rustyja Jamesa. Cage je htio glumiti i u Autsajderima gdje je išao na audiciju za Dallasa, ali Coppola je odlučio dati ulogu Mattu Dillonu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.