Emma Stone je neprepoznatljiva u novom filmu Yorgosa Lanthimosa

Screenshot: Youtube/Searchlight Pictures

EMMA Stone i redatelj Yorgos Lanthimos ponovo su udružili snage za njegov novi nadrealistički film Poor Things. Film je temeljen na istoimenom romanu Alasdaira Graya, koji nudi revizionistički pogled na gotički roman Frankenstein spisateljice Mary Shelley. Scenarij za film je napisao Tony McNamara.

Smješten u viktorijansko doba, Poor Things prati Belle Baxter, koju glumi Stone, mladu ženu koju nakon tragične smrti oživi njen puno stariji muž, doktor Godwin Baxter, kojeg glumi Willem Dafoe. Godwin Baxter mozak svoje žene zamijeni mozgom njenog nerođenog djeteta i pokušava od nje napraviti svoju verziju idealne žene. Sve se promijeni nakon što Belle upozna razvratnog odvjetnika Duncana Wedderburna, kojeg glumi Mark Ruffalo, i odluči pobjeći s njim kako bi vidjela svijet, piše Den of Geek.

 

Glumačku postavu čine i Jerrod Carmichael, Ramy Youssef, Christopher Abbott, Margaret Qualley, Kathryn Hunter, Suzy Bemba i Wayne Brett.

Prema portalu IMDb, ovo je prva veća uloga Stone nakon Disneyjeve Cruelle iz 2021. godine. Ovo je također njena treća suradnja s Lanthimosom, s kojim je posljednji put surađivala u  povijesnoj drami The Favourite iz 2018. godine. Za tu ulogu je dobila nominaciju za Oscara u kategoriji najbolje sporedne glumice. Stone se također pojavljuje u redateljevom nadolazećem filmu And, u kojem glume Dafoe, Jesse Plemons, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie i Hunter Schafer. Glumicu ćemo moći gledati i u Showtimeovoj seriji The Curse. 

Yorgos Lanthimos je poznat i po filmovima Dogtooth, The Lobster i The Killing of a Sacred Deer. U intervjuu za W Magazine iz 2019. godine Lanthimos je izjavio kako njegovi filmovi trebaju uznemiriti gledatelja, što je uspio postići dosadašnjim opusom, a mnogi ga smatraju jednim od najzanimljivijih redatelja današnjice. 

Film će premijerno biti prikazan 8. rujna 2023. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.