DiCaprio je skoro glumio u kultnoj komediji iz 90-ih, evo zašto je odbio ulogu

Foto: EPA

Film Hokus-Pokus (Hocus Pocus), kultna fantastična komedija koju je režirao Kenny Ortega, bio je komercijalni neuspjeh kada je prvi put prikazan u kinima na ljeto 1993. godine, no s godinama je skupio vjernu publiku i postao jedan od onih filmova koje morate pogledati kada imate pripreme za Noć vještica. 

Hokus-Pokus prikazuje tri sestre, vještice Winifred Sanderson (Bette Midler), Sarah Sanderson (Sarah Jessica Parker) i Mary Sanderson (Kathy Najimy), koje su osuđene na smrt 1693. godine u Salemu, zbog ubojstva djeteta. No, 300 godina kasnije, dječak Max (Omri Katz) slučajno oživi tri vještice, zahvaljujući kletvi koju su bacile prije nego što su obješene. Max ih sada, uz pomoć svojih prijatelja, mora zaustaviti prije nego što ubiju još djece. 

Iako je film imao zvjezdanu glumačku postavu, u jednom trenutku među glumcima se skoro našao jedan od najtraženijih holivudskih glumaca, Leonardo DiCaprio.

 

DiCaprio je bio zaokupljen drugim projektima

Redatelj filma Kenny Ortega u intervjuu za Entertainment Weekly otkrio je kako je DiCaprio pristao doći na audiciju, ali nije mogao prihvatiti ulogu. 

"Nazvao me moj tim za casting i rekao mi, ‘Upravo ti šaljemo nekoga, ali ne možeš ga imati’", prisjetio se redatelj. "Rekli su mi, ‘Želimo da znaš tko je on, želimo da ga upoznaš, i on je pristao doći kako bi te upoznao, ali ne može prihvatiti ulogu. Već mu je ponuđen film s Robertom De Nirom i Što muči Gilberta Grapea.’"

DiCaprio je došao na audiciju za Maxa, kojeg je u filmu utjelovio Omri Katz. Iako je mladi glumac morao odbiti ulogu, Ortegi je drago što ga je uopće imao priliku upoznati. 

"Došao je i bio je odličan, tako izvanredan i jedinstven, ali bio je pod stresom. Rekao mi je, ‘Osjećam se tako loše što sam tu, jer ne mogu prihvatiti ovu ulogu pošto sam fokusiran na druge projekte.’ Ja sam mu na to rekao da sve razumijem", dodao je redatelj. "Čim je izašao, nazvao sam svoje agente za casting i rekao im, ‘Ubijate me.’"

No, Ortega je priznao da mu nije žao što je DiCaprio morao odbiti film, jer je Katz bio odličan u svojoj ulozi. 

"Odmah mi je bilo jasno da je taj tip poseban, ali moram reći, kada je Omri došao na audiciju, imao je ono nešto zbog čega i danas vjerujem da je dao sve što sam mogao tražiti u toj ulozi. Bio je presladak", izjavio je Ortega. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.