Denis Villeneuve je za ovu scenu u Dini rekao da je najvažnija: Ključni trenutak

Screenshot/Foto: Youtube/Profimedia

KANADSKI redatelj Denis Villeneuve u karijeri je snimio mnoge filmove, uključujući Blade Runner, Dolazak (Arrival) i Sicario, ali su njegovi možda najpoznatiji filmovi adaptacije romana Dina pisca Franka Herberta. Villeneuve je dosad snimio dva filma koji se temelje na prvoj knjizi u književnom serijalu, a posljednji je u kina stigao početkom ove godine.

Međutim, kada je redatelj razgovarao o najvažnijoj sceni u ova dva filma, izdvojio je jednu iz prvog filma, koji je u kinima prikazan 2021. godine, a sada se može gledati na Maxu. Scena o kojoj je riječ je uznemirujuća sekvenca Gom Jabbar u kojoj Reverend Mother Mohiam (Charlotte Rampling) testira Paula Atreidesa (Timothée Chalamet), prenosi Far Out Magazine.

"Vrlo, vrlo važan, ključni trenutak, odvija se u ovoj sceni. Paul je podvrgnut tolikoj boli da će se nešto duboko u njegovoj podsvijesti, što je bilo skriveno, približiti površini. Prisustvo onoga što zovemo Kwisatz Haderach, neka vrsta nadbića. Mislim da u ovoj sceni moramo osjetiti da bi Časna Majka voljela ubiti Paula. Ali neće, jer će svjedočiti nečemu ovdje", objasnio je redatelj.

Dodao je da "u ovom trenutku možemo u očima Charlotte Rampling vidjeti da ona sumnja, da se rađa strah da bi on, Paul, možda mogao biti taj... Paul preuzima kontrolu nad scenom. Izlazi iz vrlo specifičnog krupnog plana u kojem osjećamo da je prizvao nešto što nije očekivao", zaključio je Villeneuve, prenosi Far Out Magazine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.