Cillian Murphy jednim je potezom osigurao ulogu Tommyja Shelbyja u Peaky Blindersima

Screenshot: Youtube/BBC

MNOGI će se vjerojatno složiti da je jedna od najpoznatijih uloga Cilliana Murphyja ona Thomasa "Tommyja" Shelbyja iz poznate gangsterske serije Peaky Blinders. Iako je sada gotovo nemoguće zamisliti da netko drugi glumi ovaj lik, Murphy zapravo nije bio prvi izbor kreatora serije Stevena Knighta.

Kako prenosi Far Out Magazine, Knightov prvi izbor zapravo je bio glumac Jason Statham, kojeg smo gledali u filmovima poput Brzi i žestoki, Transporter, Meg, Plaćenici, Ledeni ubojica i sličnim. 

"Za tu sam ulogu razmišljao o Cillianu i Jasonu. Upoznao sam obojicu u Los Angelesu kako bismo razgovarali o ulozi i odlučio sam se za Jasona", otkrio je u jednom intervjuu kreator serije koji je smatrao da je Murphy izvrstan glumac. 

Tada je objasnio i zašto se prvo odlučio za Stathama. Knight je rekao da je "osjetio Stathamovu prisutnost snažnije u prostoriji" kada ga je sreo, ali je Murphy to uspio promijeniti samo jednom porukom. 

Što je pisalo u poruci koju je Murphy poslao Knightu?

Cillian Murphy nije samo tako htio prepustiti ulogu, pa je Knightu poslao poruku od samo četiri riječi koja mu je osigurala ulogu koja je definirala svih šest sezona serije. 

"Zapamtite da sam glumac", napisao je tada Murphy Knightu. Otkrio je da nakon te poruke više uopće nije dvojio tko treba glumiti Tommyja Shelbyja, prenosi Far Out. 

Ova jednostavna poruka naglasila je Knightu da Tommy Shelby nije samo netko koga gledamo na ekranu. Glumac koji će utjeloviti lik mora postati Tommy Shelby, a Murphy je bio spreman pokazati da on to može. 

"Ono što on može učiniti sa sobom je izvanredno. S cijelom svojom prisutnošću mijenja tko je. Postoji način kretanja i način postojanja kojim on vlada", komentirao je kreator serije Murphyja.

Nakon što je dobio ulogu Murphy se ozbiljno pripremao kako bi što bolje odglumio Tommyja Shelbyja. Glumac se jako potrudio pravilno koristiti naglasak, učio je o romskoj kulturi, razgovarao sa starješinama različitih klanova i učio jahati bez sedla. Ništa od toga se nije izričito tražilo od njega, ali htio se što bolje pripremiti za ulogu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.