Anne Hathaway o drami iz 2005. godine: Prvi put sam glumila potpuno drugačijeg lika

Foto: Press

ANNE Hathaway je u karijeri glumila u različitim filmovima, a nedavno je gledatelje oduševila ulogama u filmovima Mothers' Instinct (Majčinski instinkt) i The Idea of You. Hathaway je na početku karijere često glumila u sličnim ulogama, poput uloge tinejdžerice u filmovima The Princess Diaries (Princezini dnevnici) i Ella Enchanted (Ellin čarobni svijet).

Međutim, za ulogu u romantičnoj drami iz 2005. godine, Hathaway je rekla da je prvi put glumila lika koji se potpuno razlikuje od nje i uloga koje je prije glumila. Riječ je o drami Brokeback Mountain (Planina Brokeback) u kojoj je Hathaway utjelovila Lureen Newsome.

"Uvijek mi je bila namjera biti glumica, a ne princeza od Genovije. U Planini Brokeback prvi put sam glumila lika koji je bio potpuno drugačiji od mene i to mi se jako svidjelo. Otad je moje novo pravilo bilo da snimam uloge suprotne od onih koje sam zadnje radila", rekla je Hathaway, prenosi Far Out Magazine.

Brokeback Mountain prati priču o zabranjenoj ljubavi

Brokeback Mountain je romantična vestern drama iz 2005. godine, koju je režirao Ang Lee. Radnja je smještena u Wyomingu 1960-ih godina i prati Ennisa Del Mara (Heath Ledger) i Jacka Twista (Jake Gyllenhaal), dvojicu kauboja i pastira koji razvijaju seksualnu i emocionalnu vezu. Njihov odnos postaje posebno kompliciran nakon što se ožene svojim djevojkama.

Hathaway je u filmu glumila Lureen Newsome, suprugu Jacka Twista, dok je Michelle Williams glumila Almu, suprugu Ennisa Del Mara.

Drama Brokeback Mountain dobila je osam nominacija za Oscara, a pobijedila je u kategoriji najboljeg redatelja.

Film je za gledanje dostupan na Maxu.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.