VIDEO Pogledajte što sve možete doživjeti na Nürburgringu

Screenshot: YouTube

NAJPOZNATIJA njemačka staza jedno je od mjesta na kojima si smijete dati oduška, stisnuti gas i doživjeti što sve vaš automobil može.

Iako takva vožnja donosi dragocjeno iskustvo u stjecanju vještina vožnje automobila, ali i upoznavanju samog karaktera vozila, kad se na istoj stazi nađe više takvih vozača, mogućnost problema i prometne nesreće postaje velika. A upravo takve situacije na stazi nisu rijetkost, posebno kad se nađe neki neiskusni vozač kojem ponos ne dopušta da propusti brže od sebe. 

Video u nastavku zorno pokazuje koliko malo je potrebno da se dođe do kontakta između dva automobila, ali i da se izgubi kontrola nad vozilom i izleti iz putanje. Pritom ima tu svega, od neoprezne vožnje sa suvozačem koji poput generala viri kroz krovni otvor, pa sve do onih koji će pokušati pod svaku cijenu zadržati svoju poziciju, a koloni vozila iza sebe pokazati srednji prst. Posebna priča su pak oni nestrpljivi, spremni pretjecati u krajnje riskantnim situacijama, pa čak i da presijeku preko makadama. 

U nekoliko snimki možete vidjeti i koliko je opasno na istoj stazi u isto vrijeme imati motocikle i automobile, gdje vozači automobila nerijetko nisu svjesni kako ih motociklist možda ni ne vidi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.