VIDEO Mercedes predstavio redizajnirano izdanje najsnažnije E-klase

Foto: Mercedes Benz

MERCEDES-BENZ je početkom godine predstavio redizajnirano izdanje E-klase (W213), a po sličnom receptu osvježena je i najsnažnija E-klasa iza koje stoji Mercedesov odjel AMG.

Bez obzira na izbor karoserije, kupci najsnažnijeg modela E63 S mogu računati na decentno redizajnirane odbojnike, drugačiju masku hladnjaka, drugačija kućišta LED svjetala i novodizajnirane 20-inčne aluminijske felge. Ponuda boja karoserije proširena je s tri nove opcije, prenosi Klix.ba.

Novosti u kabini odnose se na novi multifunkcionalni upravljač koji može biti obložen kombinacijom kože i alkantare, a tu je i ranije predstavljeno posljednje izdanje Mercedesovog multimedijalnog sistema MBUX.

612 KS

Promjena ispod prednjeg poklopca nije bilo pa AMG-ov odgovor na BMW M5 i Audi RS6 i dalje pokreće 4-litreni V8 motor koji uz asistenciju dva turbopunjača razvija 612 KS i 850 Nm najvećeg okretnog momenta za čiju je distribuciju na obje osovine (4Matic+) zadužen AMG-ov superbrzi 9-stupanjski automatski mjenjač s dva kvačila.

E63 S u praktičnijem karavanskom izdanju do stotke stiže za 3,4 sekunde i razvija 290 km/h. Trovolumenskoj karoseriji od 0 do 100 km/h trebaju 3,3 sekunde, a najveća brzina je 300 km/h.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.