VIDEO Je li ovo vrhunac BMW-a? BMW M5 i nakon 346.000 km suvereno gazi asfalt

Screenshot: YouTube

KAD je u pitanju serija 5 iz BMW-a kod fanova postoji samo jedna dilema, a to je koja je serija dosegla vrhunac, E34 poznata kao kamatarka ili ipak E39.

Mi ćemo biti ipak malo subjektivni i ovdje glasati za E39. Estetski i tehnološki savršen model u svoje doba i danas je mjerilo sklada sporta i luksuza, automobil koji i danas za mnoge predstavlja automobil snova. A tu posebno mjesto zaslužuje M5, razbijač u odijelu i jedna od najboljih sportskih limuzina na prijelazu milenija. 

A ono najbolje je da se radi o automobilu koji je ujedno itekako pouzdan i trajan. Tome u prilog ide dotični primjerak iz Nizozemske. Proizveden je 2000. godine, a do danas je prešao preko 346.000 km. Za razliku od ostalih primjeraka koji su odavno završili karijeru zbog nestručnosti vozača ili pak još uvijek "čuče" u nekoj kolekcionarskoj garaži, ovaj je u potpunosti zavrijedio odlazak u mirovinu. 

Pritom se radi i o modelu na kojem se može zaraditi. Cijena mu iz dana u dan raste, pa oni iole očuvaniji najčešće ne izlaze na cestu. Ovaj se i dalje vozi, a uz redovno održavanje dobio je krući ovjes te je prelakiran. Podvozje je dodatno zaštićeno kako bi se mogućnost korozije svela na minimum, a ugrađeni su krući amortizeri i opruge. 

Sve u svemu, ovo je dokaz da pravilno održavanje u kojem se ne štedi novaca vodi do dugovječnosti automobila. I pritom pravilo ne vrijedi samo za ovakve plemenite primjerke, već nominalno za svaki automobil. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.