Predstavljen unikatni Amethyst Droptail, vjerojatno najskuplji novi auto na svijetu

Foto: Rolls Royce

DRUGI iz serije od četiri modela iz beskompromisne Droptail serije plijeni pažnju estetskim vrijednostima i vrhunskom finalnom izradom.

Već smo na prvom modelu La Rose Noire zaključili kako se radi o skulpturi na kotačima, umjetničkom djelu i svjedoku jednog vremena. Drugi model nosi oznaku Amethyst jasno aludirajući na jedinstvenu nijansu kristala. Da budemo precizniji, ovdje se radi o dvobojnoj kombinaciji s finišom u nijansi cvijeta amaranta.

Na sve se nadovezuju 22-inčni naplatci u finišu poliranog aluminija. Koliko je pažnje posvećeno estetici dovoljno govori podatak da je prednja maska izrađena ručno, ručno brušena i polirana, a za to je potrošeno čak 50 radnih sati. 

 

Spomenimo i elektrokromatsko staklo odgovarajuće nijanse kristala te interijer izveden u istom stilu. Prednja armatura izrađena od plemenitog drva sadrži sat koji je izradio švicarski Vacheron Constantin. Vratimo li se na drvo kojeg ima u izobilju, iz Rolls Royce poručuju da su prije finalnog odabira testirali 150 uzoraka, i to u testovima dugim čak 8000 sati.

Kad se sve zbroji, vrlo vjerojatno dolazimo opet do iznosa od 30 milijuna eura. To je cijena "remek-djela koje oduzima dah i slavi kulturnu baštinu, obiteljsko nasljeđe i osobne strasti svog klijenta". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.