Najsimpatičniji terenac kopirao je G klasu, a sad je dobio lice Lancije i Renaulta

Screenshot: DAMD

SUZUKI je ovim modelom napravio pravi posao, ali i stvorio odličan izvornik za tuning.

A kad je maleni Jimny u pitanju, samo je mašta granica. Toga su itekako svjesni u japanskom DAMD-u, specijalistu za retro vizualni tuning popularnih japanskih automobila. Od Jimnyja su već napravili čuda, a sad su odlučili napraviti još dva. 

Za skorašnji tokijski autosalon pripremili su dvije doista zanimljive prerade. Inspiraciju su ovaj put našli u legendama europske autoindustrije. Vjerovali ili ne, u pitanju su Lancia Delta Integrale i Renault 5.

Teško je reći koja je prerada uspješnija, Jimny kao kultni francuski gradski auto ili Jimny kao reli legenda s dvostrukim prednjim farovima i povećim spojlerom straga. Prava je šteta da se nitko nije upustio u doradu onog ispod prednjeg poklopca. 

Ne, ispod lima nije uvijek 1.5 atmosferac kakav se nudi u Europi, već je u pitanju mali trocilindraš zapremine 0.66 l, koji daje osjetno manje – 64 KS i 96 Nm. Vrijednosti su to na razini Custerove konjice, a ne prerada koje bi trebale upućivati na najpoznatiju Lanciju ili Peticu u Turbo izvedbi. 

DAMD nastavlja koristiti poznatu nomenklaturu pa preradu Renaulta naziva Little 5, a kit uz svjetla i prednju masku uključuje dekoraciju i naljepnicu Non-Turbo za izvedbu pokretanu atmosferskim benzincem. 

Little 5, pak, ima novu masku sa svjetlima, a umjesto bočnih naljepnica dobiva poprijeko apliciranu traku, koja završava na krovnom spojleru. 

Naravno, OZ Racing naplaci začinit će obje prerade. Cijena samih kitova još nije obznanjena. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.