Najpouzdanija Toyota u ratnoj verziji ima brojna iznenađenja

Foto: SVi Engineering

LEGENDARNI Toyotin model u opakom izdanju.

Toyota Land Cruiser generacije J70 je predstavljena još 1984. godine te se od tada proizvodi bez prekida. Model je u međuvremenu moderniziran, ali je načelno ostao isti – nezaustavljiv i nepoderiv. Vjerovali ili ne, usprkos relativno visokoj cijeni na ovi se model čeka mjesecima, pa i godinama. 

Sada stiže i posebna prerada. Potpisuje ju SVI Engineering, a predstavljena je ove godine na Africa Aerospace and Defence Showu. Land Cruiser sada nosi oznaku MAX3, a radi se o produljenom pickup vozilu s tri osovine. Pritom su stražnji kotači dobili disk kočnice kako bi se kočnice lakše nosile s dodatnom masom. 

A masa je sigurno osjetno porasla, prije svega jer je Land Cruiser sada dobio oklop. Čelična karoserija pruža potpunu zaštitu od pješačkog naoružanja uključujući pješačke granate. Standard EN1063 BR6 znači kako će i staklo podnijeti kalibar 7.62 x 51. Opcijski se nudi osjetno ozbiljniji stupanj zaštite BR7, inače najjači koji se nudi na civilnim vozilima. 

Ispod poklopca je nepoderivi 4.5 V8 turbodizelaš koji se uspješno nosi s vozilom mase čak 5.5 tona. Dio mase otpada i na sustav detekcije i neutraliziranja. Kad je dron oboren, korisnik uzima motocikl i odlazi u izvidnicu. 

SVI Engineering iste nadogradnje nudi i za ostale izvedbe Land Cruisera. Cijena nije poznata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.